Ασταμάτητη και στο Κύπελλο

Σπάρτα Πράγας – Σλάβια Πράγας (05/05/2021, 18:30), Κύπελλο Τσεχίας

Το παραδοσιακό ντέρμπι της Πράγας ανάμεσα στη Σπάρτα και τη Σλάβια για τα ημιτελικά του Κυπέλλου έχει φαβορί. Η Σπάρτα μπορεί να παίζει στο «σπίτι» της, αλλά η εστεμμένη πρωταθλήτρια Σλάβια παραμένει ασταμάτητη.

«Χωλαίνει» αμυντικά, έχει προβλήματα η Σπάρτα

Η ψυχολογία της Σπάρτα, βέβαια, είναι θετική. Ο βαθμούς που πήρε στο Λίμπερετς από τη Σλόβαν (2-2), παρότι βρισκόταν με δύο γκολ πίσω ως το 66ο λεπτό ήταν ένα θετικό δείγμα για την ομάδα του Πάβελ Βρμπα.

Οι «λεντίτσκι», όμως, είναι προφανές ότι δε βρίσκονται στην ιδανική κατάσταση. Μονάχα 2 νίκες μετρούν στα 6 τελευταία ματς όλων των διοργανώσεων, με την άμυνά τους να έχει σοβαρά ζητήματα (δέχτηκαν 9 γκολ σε αυτό το διάστημα).

Χώρια ότι οι γηπεδούχοι έχουν σοβαρά προβλήματα. Πέρα από τον πρώτο σκόρερ Γιούλις (11 γκολ), που λείπει εδώ και δύο μήνες, η Σπάρτα θα στερηθεί και τον έμπειρο φορ Κόζακ (4 γκολ), ενώ αμφίβολη είναι η παρουσία του τρίτου σκόρερ της, Κρέιτσι Τζούνιορ (κεντρικός μέσος, 8 γκολ).

Αήττητη 14 μήνες η πρωταθλήτρια

Την ίδια στιγμή, η Σλάβια βρίσκεται στα ουράνια. Με τη θριαμβευτική επικράτησή της επί της Βικτόρια Πλζεν (5-1) γιόρτασε με κάθε επισημότητα την κατάκτηση του πρωταθλήματος για τρίτη συνεχόμενη σεζόν.

Αυτή ήταν η… σφραγίδα της κυριαρχίας του συγκροτήματος του Γίντιχ Τρπισόβσκι, που παραμένει ακαταμάχητο εντός των συνόρων και έχει βάλει σκοπό να ολοκληρώσει αήττητο το πρωτάθλημα, αλλά και να επιστρέψει στα νταμπλ μετά από μια διετία.

Το εγχώριο αήττητο σερί της Σλάβια ξεκίνησε την 1η Μαρτίου 2020, όταν ηττήθηκε από τη Σλοβάτσκο. Από τότε μετρά 35 νίκες σε 45 αγώνες πρωταθλήματος ή κυπέλλου, στους οποίους έχει σημειώσει 119 τέρματα (δηλαδή 2,6 ανά ματς).

Η διπλή παράδοση της Σλάβια

Επιπλέον, η Σλάβια έχει και μια διπλή παράδοση με το μέρος της σε αυτή τη μάχη. Αφενός, έχει να χάσει από τη Σπάρτα από τις 20 Μαρτίου 2016, όταν ηττήθηκε στο «Λέτνα» με 3-1 για το πρωτάθλημα. Από τότε μετρά 7 νίκες σε 13 ντέρμπι, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης. Μάλιστα, εφέτος κέρδισε και τα δύο ματς πρωταθλήματος (3-0 εκτός και 2-0 εντός).

Αφετέρου, η Σλάβια δεν έχει ηττηθεί από τη Σπάρτα στο θεσμό του Κυπέλλου από τις 8 Μαΐου 1996. Τότε έχασε με 2-0 εκτός έδρας στη φάση των «16». Έκτοτε μετρά 5 διαδοχικές νίκες, έχοντας δεχτεί μονάχα 1 γκολ.

Έστω κι αν τα ντέρμπι έχουν πάντα ιδιαίτερο χρώμα, η ανωτερότητα της Σλάβια μοιάζει ξεκάθαρη και δύσκολα θα ανακοπεί ο δρόμος της προς τον τελικό.

Σε ένα ντέρμπι που δύσκολα θα μείνει στο ένα τέρμα, αξίζει ο συνδυασμός «2 & Over 2,5» που αποδίδει 2,41 στο Pamestoixima.gr.