«Επανάσταση» που δημιουργεί σκέψεις…

Λιντς – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (25/04/2021, 16:00), Πρέμιερ Λιγκ Αγγλίας

Η ιστορία της δημιουργίας της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λιγκ προκάλεσε αναταραχή στις αγγλικές ομάδες. Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως, η «επανάσταση» συνεχίζεται και δημιουργεί σκέψεις γύρω από το αποψινό παραδοσιακό ντέρμπι με τη Λιντς.

«Τρικυμία» στους «κόκκινους διαβόλους»

Η αρχή έγινε την Τρίτη, πριν καταρρεύσει το εγχείρημα της Ευρωπαϊκής Σούπερ, όταν ο αντιπρόεδρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Εντ Γούντγουορντ πήγε να μιλήσει στους ποδοσφαιριστές. Εκείνοι τον αποδοκίμασαν, με τον αρχηγό Χάρι Μαγκουάιρ και το Λουκ Σο να… ξεσπαθώνουν.

Ο Γούντγουορντ παραιτήθηκε (θα αποχωρήσει στο τέλος του 2021), η Γιουνάιτεντ αποχώρησε από το πρότζεκτ, αλλά οι οπαδοί βρήκαν την ευκαιρία να ξεσπαθώσουν κατά της οικογένειας Γκλέιζερ, που είναι η ιδιοκτήτρια του συλλόγου.

Την Πέμπτη μια ντουζίνα φίλων των «κόκκινων διαβόλων»… μπούκαρε στο προπονητικό κέντρο του Κάρινγκτον και ζητούσε την αποχώρηση των Αμερικανών. Εκεί, ο προπονητής Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ έκανε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί τον πρόεδρο, Τζόελ Γκλέιζερ και οι οπαδοί του τα… έχωσαν.

Ακολούθησε το Σάββατο μια μεγάλη συγκέντρωση έξω από το «Ολντ Τράφορντ», με περισσότερους από 1.000 οπαδούς να απαιτούν από τους Γκλέιζερ να πουλήσουν και να φύγουν.

Κι όλα αυτά ενώ υπάρχει ένα παραδοσιακό ντέρμπι, αυτό με τη Λιντς, ενώ έρχεται και ο πρώτος ημιτελικός του Γιουρόπα Λιγκ με τη Ρόμα την Πέμπτη. Η Γιουνάιτεντ, βέβαια, έχει μείνει ανεπηρέαστη από τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της μέσα στο 2021.

Τα εντυπωσιακά σερί και τα ζητήματα τραυματισμών

Δεν έχει χάσει στα τελευταία 12 ματς πρωταθλήματος, αφού κέρδισε και την Μπέρνλι (3-1) την περασμένη εβδομάδα, ενώ υπερασπίζεται με εντυπωσιακό τρόπο το εκπληκτικό εκτός έδρας αήττητο σερί της στην Πρέμιερ Λιγκ, που έχει φτάσει στους 23 αγώνες.

Όμως, αποδείχθηκε ότι όλες οι ομάδες που βρέθηκαν σε… φουρτούνα λόγω της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λιγκ, έβγαλαν στην επιφάνεια και αγωνιστικές… αρρυθμίες, ενώ υπάρχουν και ζητήματα τραυματισμών στην επίθεση, με τον Μαρσιάλ να απουσιάζει και το Ράσφορντ να είναι εξαιρετικά αμφίβολος.

Σε εξαιρετική κατάσταση η Λιντς, έχει διπλό κίνητρο

Την ίδια στιγμή, η Λιντς έδειξε για μια ακόμα φορά ότι βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. Απονεμήθηκε δικαιοσύνη με την ισοφάρισή της στο φινάλε κόντρα στη Λίβερπουλ (1-1).

Αυτή τη φορά τα «παγώνια» δεν περιορίστηκαν σε παιχνίδι αναμονής. Δημιούργησαν φάσεις και με την ένταση, την πίεση και την ταχύτητά τους προβλημάτισαν την αντίπαλη άμυνα.

Επιπλέον, η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα κατάφερε να παραμείνει αήττητη στο «Έλαντ Ρόουντ» σε ακόμα ένα ματς με εκπρόσωπο της «Big-6» (έχει φέρει τέσσερις ισοπαλίες), ενώ έχει διπλό κίνητρο.

Αφενός να πάρει εκδίκηση για τη συντριβή με 6-2 στο Μάντσεστερ το Δεκέμβριο, αφετέρου να σπάσει την παράδοση που τη θέλει να μην έχει κερδίσει εντός έδρας τη Γιουνάιτεντ από το 2002.

Με την αίσθηση ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα επηρεαστεί από τα γεγονότα ολόκληρης της εβδομάδας και τη Λιντς να έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα ανθεκτική απέναντι στους «μεγάλους», η επιλογή της «κόντρας» δεν μοιάζει παράλογη.

Η «διπλή ευκαιρία» (1Χ) των «παγωνιών» προσφέρεται στο 2,13 από το Pamestoixima.gr.