Πιάνει την ευκαιρία απ’ τα μαλλιά

Μόρκαμ – Σάουθεντ (6/4/2021, 20:30) Αγγλία Λιγκ 2

Δύο αναμετρήσεις διεξάγονται απόψε στο πλαίσιο της Λιγκ 2 Αγγλίας, οι οποίες ολοκληρώνουν το πρόγραμμα της 40ης αγωνιστικής. Τεράστιο το κίνητρο για Μόρκαμ και Σάουθεντ, καθώς η πρώτη διεκδικεί την άνοδο και η φιλοξενούμενη μάχεται για την παραμονή.

Τα δεδομένα με το μέρος της

Όσον αφορά το στοίχημα, πάντως, θα συμφωνήσουμε με τον φαβοριτισμό των γηπεδούχων. Η Μόρκαμ βρίσκεται δικαίως ψηλά και έχει την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τα χθεσινά αποτελέσματα περνώντας στην 3άδα απευθείας ανόδου.

Οι δύο ήττες των τελευταίων 7 αγωνιστικών (4-1-2) ήρθαν με αριθμητικό μειονέκτημα, ενώ θετική είναι και η εντός έδρας παρουσία. Κέρδισε, άλλωστε, τα 9/12 πιο πρόσφατα ματς στην «Γκλόουμπ Αρένα (9-1-2) και το ίδιο θα επιχειρήσει και τώρα.

Μαζί της και η παράδοση, αφού δεν έχει χάσει ποτέ σε αγώνα πρωταθλήματος από τη Σάουθεντ (10-1-0 με 8 σερί νίκες). Μοναδική ήττα από τον συγκεκριμένο αντίπαλο το 0-3 τον Νοέμβριο του ’13 στο πλαίσιο του Κυπέλλου.

Έντονο το πρόβλημα στο γκολ

Πέρα από την κάκιστη παράδοση, οι φιλοξενούμενοι αντιμετωπίζουν κι άλλου είδους προβλήματα ενόψει της αποψινής αναμέτρησης. Απέχοντας 6 βαθμούς από τη σωτήρια 22η θέση βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο και καλούνται να κάνουν την υπέρβαση.

Έντονη η επιθετική δυστοκία που αποτελεί και την κυριότερη αιτία της κακής πορείας. Η Σάουθεντ διαθέτει το χειρότερο παθητικό της κατηγορίας (23 τέρματα 39 ματς), ενώ στα 7/9 τελευταία ματς έμεινε στο μηδέν (1-5-3).

Αυτό συνέβη και στη σαββατιάτικη ήττα στο Καρλάιλ (2-0), όπου έχασε πέναλτι αλλά πέραν τούτου δεν απείλησε. Η αλήθεια είναι ότι στα πρόσφατα ταξίδια δεν χάνει εύκολα (3-3-1), όμως στη σημερινή συνάντηση παραμένει το αουτσάιντερ.

Πιστεύουμε πως η Μόρκαμ θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που της δίνεται και θα πάρει τους τρεις βαθμούς απέναντι στη Σάουθεντ. Ο «άσσος» προσφέρεται στη Stoiximan στο 1,90 και μπορεί να αποτελέσει μέρος του παιχνιδιού μας.