Άλλος ένας… περίπατος

Ελβετία – Λιθουανία (28/03/2021, 21:45), Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022

Από τα πρώτα λεπτά της προκριματικής φάσης φρόντισε η Ελβετία να δείξει… τα δόντια της, πετυχαίνοντας επιβλητική νίκη στη Βουλγαρία. Άλλος ένας… περίπατος μοιάζει να περιμένει απόψε τη «νάτι», αφού η Λιθουανία είναι εξαιρετικά αδύναμη.

Το συγκρότημα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς πέτυχε 3 γκολ στα 13 πρώτα λεπτά στη Σόφια, πήρε ένα ξεκούραστο «τρίποντο» (3-1) και τώρα μπορεί να θέσει ακόμα πιο γερές βάσεις πρόκρισης.

Σε καλή κατάσταση τα αστέρια, ικανότατη εντός η Ελβετία

Οι όποιες ανησυχίες υπήρχαν για την κατάσταση βασικών παικτών που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής (Ακάνζι, Σακίρι, Εμπολό) κατευνάστηκαν, οι Ελβετοί ήταν… φουριόζοι και με την ικανότητα που διαθέτουν στη διαχείριση των εντός έδρας παιχνιδιών, δύσκολα θα ανησυχήσουν.

Η «νάτι», βλέπετε, δεν έχει ηττηθεί στο «σπίτι» της σε επίσημο παιχνίδι από το Σεπτέμβριο του 2014 (0-2 από την Αγγλία για τα προκριματικά του Euro 2016). Από τότε έχουν επικρατήσει στα 15 από τα 19 εντός έδρας παιχνίδια.

«Αδύναμος κρίκος» η Λιθουανία

Στον αντίποδα, οι οιωνοί για τη Λιθουανία δε μοιάζουν καλοί. Δεδομένα η ομάδα του Βάλντας Ουρμπόνας είναι ο «αδύναμος κρίκος» του ομίλου, αλλά η συντριβή στο Κόσοβο (0-4) στην πρόβα τζενεράλε των προκριματικών σκόρπισε απογοήτευση.

Με λίγα ποιοτικά στελέχη (όπως οι Νοβίκοβας, Σλίβκα, Τσέρνιχ) και δίχως την αμυντική «οχύρωση» προηγούμενων ετών, οι Λιθουανοί θα περάσουν δύσκολο βράδυ. Όπως συνέβη στις 2 προηγούμενες συναντήσεις με τους Ελβετούς για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016.

Τότε που είχαν ηττηθεί με 4-0 στο Σεν Γκάλεν, όπου –κατά σύμπτωση- παίζουν και απόψε και με 2-1 στο Βίλνιους, παρότι είχαν προηγηθεί με τέρμα του Τσέρνιχ.

Λογική μοιάζει, λοιπόν, μια εύκολη επικράτηση των Ελβετών, με το συνδυασμό του «άσσου» με το «under 3,5» να βρίσκεται στο 1,95 στο Pamestoixima.