Ελαφρύ προβάδισμα

Όξφορντ – Λίνκολν (26/03/2021, 21:45), Λιγκ 1 Αγγλίας

«Θολή» φαντάζει η αναμέτρηση της Όξφορντ με τη Λίνκολν, αφού αμφότερες δε μοιάζουν σε ιδανική κατάσταση. Υπάρχουν, όμως, κάποια δεδομένα που δίνουν ένα ελαφρύ προβάδισμα στην οικοδέσποινα.

Η Όξφορντ υπέστη οδυνηρή ήττα στο Νορθάμπτον (0-1) μεσοβδόμαδα κι έχασε μια ακόμα ευκαιρία να βρεθεί στη ζώνη των πλέι-οφ. Αντίθετα, η Λίνκολν κατάφερε να «τσιμπήσει» βαθμό στο Σάντερλαντ το περασμένο Σάββατο (1-1) και διατηρεί ελπίδες για την απευθείας άνοδο.

Χωρίς καλό ρυθμό και με σημαντικές απουσίες η Λίνκολν

Οι φιλοξενούμενοι, όμως, εξακολουθούν να μη διαθέτουν καλό ρυθμό και συνέπεια στις εμφανίσεις τους. Μόλις 1 νίκη έχει σημειώσει στα 8 παιχνίδια που έδωσε τον τελευταίο μήνα κι έπεσε από την κορυφή, στην οποία βρισκόταν στις 23 Φεβρουαρίου.

Φυσικά, αυτό το γεγονός οφείλεται στα πάμπολλα προβλήματα τραυματισμών που ταλαιπωρούν διαρκώς τους «ιμπς» και τα οποία θα τους στερήσουν βασικά στελέχη και απόψε.

Ο βασικός κεντρικός αμυντικός Τζάκσον προσβλήθηκε από κορωνοϊό. Ο πρώτος σκόρερ Γκραντ (επιτελικός μέσος, 11 γκολ) έχει τεθεί εκτός ως το τέλος της σεζόν, ενώ ο δεύτερός σκόρερ Χόπερ (στράικερ, 8 γκολ) υπέστη μυϊκό τραυματισμό.

Μόνο εκλάμψεις η Όξφορντ, χείρα βοηθείας το παρελθόν

Βέβαια, η Όξφορντ έχει μόνο… εκλάμψεις το τελευταίο δεκαπενθήμερο. Ηττήθηκε στα 3 από τα 4 τελευταία ματς (μετρά διαδοχικά… χαστούκια από Μπλάκπουλ και Νορθάμπτον), ενώ κατάφερε σε αυτό το διάστημα να σκοράρει μονάχα στη νίκη επί της Ντόνκαστερ (3-0).

Επικρατεί απογοήτευση, όμως, ο Καρλ Ρόμπινσον ζητά από τους ποδοσφαιριστές του να κάνουν μια τελευταία προσπάθεια. Έστω κι αν στο «Κάσαμ» τα έχουν κάνει… θάλασσα εδώ και ένα μήνα.

Χείρα βοηθείας στη Γιουνάιτεντ προσφέρει το παρελθόν. Είναι αήττητη στο «σπίτι» της με τη Λίνκολν από το Δεκέμβριο του 2006. Έκτοτε, πανηγύρισε 2 νίκες σε ισάριθμα ματς.

Η εικόνα και –κυρίως- η «δυσκοιλιότητα» της Όξφορντ, πάντως, δεν εγγυώνται ότι θα… τριτώσει το καλό. Η Λίνκολν, όμως, βρίσκεται σε χειρότερη μοίρα, στερούμενη τις καλύτερες επιθετικές «αιχμές» της.

Μοιάζει δύσκολο, λοιπόν, να δούμε ένα θεαματικό ματς. Όμως, οι γηπεδούχοι είναι τουλάχιστον πληρέστεροι και μπορούν να αποφύγουν τουλάχιστον την τρίτη σερί ήττα. Κλίνουμε προς το συνδυασμό «1Χ & Under 2,5», που αποδίδει 2,22 στη Stoiximan.