Ο ανεβασμένος Καζρί VS τριπλέτα «φωτιά»

Ο ανεβασμένος Καζρί VS τριπλέτα «φωτιά»

Σεντ Ετιέν – Μονακό (19/3/21, 22:00), Γαλλία Λιγκ 1

Στην Αγγλία, η δράση συνεχίζεται με το παιχνίδι Φούλαμ – Λιντς, στο οποίο υπάρχει η… κατάρα της Πρωτεύουσας. Στη Γαλλία, το πρώτο παιχνίδι της 30ης αγωνιστικής στο «Σαμπιονά» είναι το Σεντ Ετιέν – Μονακό. Αμφότερες θέλουν τη νίκη, για διαφορετικούς λόγους. Σε επίπεδο παικτών ξεχωρίζει μία μονομαχία: Ο ανεβασμένος Καζρί VS τριπλέτα «φωτιά».

Νίκη χρυσάφι με οδηγό τον Τυνήσιο

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι «Στεφανουά» αντιμετώπισαν εκτός έδρας την Ανζέ. Πήγαν στην αναμέτρηση με τέσσερις σημαντικές απουσίες κι όμως, τα κατάφεραν περίφημα. Επικράτησαν 1-0, μ’ ένα πανέμορφο γκολ του Καζρί. Ο Τυνήσιος σταρ, που φέτος έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από τραυματισμούς, θύμισε τον εκπληκτικό «leader», που… έβγαζε μάτια τις προηγούμενες χρονιές. Εκτός από το γκολ, είχε τρεις πολύ σημαντικές ευκαιρίες. Επίσης, οργάνωσε μαεστρικά το παιχνίδι της. Εκείνη η επιτυχία χαρακτηρίστηκε «χρυσάφι» για τους «πράσινους». Έφτιαξαν μία διαφορά έξι βαθμών από την τελευταία τριάδα. Βεβαίως, εξακολουθούν να έχουν ανάγκη τ’ αποτελέσματα.

Το άδειο «καζάνι» δεν… βράζει

Η έδρα της Σεντ Ετιέν, το θρυλικό «Ζοφρουά Γκισάρ», έχει το παρατσούκλι «καζάνι». Πρόκειται ίσως για την πιο «καυτή» έδρα του γαλλικού πρωταθλήματος, παραδοσιακά. Ωστόσο, η απουσία των οπαδών έχει επηρεάσει πολύ την ομάδα, που σπανίως τα καταφέρνει στο «σπίτι» της. Στους 12 τελευταίους της αγώνες εκεί για το πρωτάθλημα, μετράει μόλις μία νίκη: 1-0 τη Μετς (7/2) με… αυτογκόλ!

Το πράσινο αήττητο του προπονητή

Ο τεχνικός της γηπεδούχου, Κλοντ Πιέλ, έχει συνδέσει το όνομά του με τη Μονακό. Ως ποδοσφαιριστής, αγωνίστηκε σε όλη του την καριέρα (1978-1996) στην ομάδα του Πριγκιπάτου. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τα τμήματα υποδομής. Διετέλεσε πρώτος τεχνικός από το Γενάρη του 1999 ως το καλοκαίρι του 2011. Μάλιστα το 2000, την οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στο ρόστερ της, μεταξύ άλλων βρίσκονταν οι πιτσιρικάδες (τότε) Νταβίντ Τρεζεγκέ και Τιερί Ανρί!

Στα 20 χρόνια που μεσολάβησαν από την αποχώρησή του, την έχει αντιμετωπίσει συνολικά 30 φορές (8-9-13). Το αξιοσημείωτο είναι πως, από τη στιγμή που ήρθε στον πάγκο της Σεντ Ετιέν, δεν έχει χάσει από τους «πρίγκιπες». Συγκεκριμένα, μετράει δύο νίκες με 1-0 (μέσα για το πρωτάθλημα, έξω για το Κύπελλο) και μία ισοπαλία: το 2-2 στο παιχνίδι του Α’ γύρου. Αναφερόμενος σ’ εκείνο το ματς, ο Πιέλ τόνισε πως η ομάδα του έχασε δύο βαθμούς. «Ήμαστε καλύτεροι, έπρεπε να νικήσουμε» είπε χαρακτηριστικά.

«Πλώρη» για τριάδα

Την περασμένη Κυριακή η Μονακό έμεινε στο 0-0 εντός με την πρωτοπόρο Λιλ. Έπαιξε πιο καλά από την αντίπαλό της, ειδικά στο α’ μέρος. Έβαλε ένα γκολ, που ακυρώθηκε ως οφσάιντ (οριακό), είχε και τέσσερις σημαντικές ευκαιρίες. Παραμένει στο «κυνήγι» της τριάδας που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Γι’ αυτό και θέλει μόνο νίκη σήμερα.

Ο ανεβασμένος Καζρί VS τριπλέτα «φωτιά»

Η ηγετική εμφάνιση του Καζρί στο «Ρεϊμόν Κοπά» της Ανζέ έφερε αισιοδοξία στο «στρατόπεδο» της Σεντ Ετιέν. Ο 30χρονος Τυνήσιος δείχνει έτοιμος να ηγηθεί ξανά των «πράσινων», σε ό,τι αφορά στο δημιουργικό τους κομμάτι. Επιπλέον σήμερα, υπάρχουν και τέσσερις σημαντικές επιστροφές στην αποστολή. Γυρίζουν οι Ντεμπισί (δεξί μπακ, 18/1), Μουκουντί (στόπερ, 20/3), Νεγιού (αμ. χαφ, 24/1), Γκουρνά Ντουάτ (αμ. χαφ, 24/0). Στην «απέναντι όχθη», υπάρχει η… τριπλέτα «φωτιά» της Μονακό: Μπεν Γεντέρ (13 γκολ), Φόλαντ (13 γκολ), Γιόβετιτς (3 γκολ).

Οι δύο ομάδες έχουν κίνητρο και παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά επιθετικά. Το να σκοράρουν και οι δύο (GG) πληρώνει “1,90” στη Stoiximan.