Άλλη μια σελίδα ιστορίας…

Κρου – Μπέρτον (13/03/2021, 17:00), Λιγκ 1 Αγγλίας

Τις καλύτερες της ημέρες στη σεζόν ζει η Μπερτον, που για πρώτη φορά στην επαγγελματική της θητεία μετρά πέντε διαδοχικές νίκες. Οι «μπριούερς» μπορούν να γράψουν άλλη μια σελίδα ιστορίας σήμερα στην έδρα της Κρου, παρότι η αποστολή τους είναι δύσκολη.

Η οικοδέσποινα, βλέπετε, επέστρεψε μεσοβδόμαδα στις επιτυχίες. Επιβλήθηκε της Ντόνκαστερ με 1-0 και απέδειξε για μια ακόμα φορά την ικανότητά της στο «Γκρέιστι Ρόουντ». Εκεί είναι αήττητη από τις 3 Νοεμβρίου κι έκτοτε έχει βρει δίχτυα και στα 11 εντός έδρας ματς πρωταθλήματος.

Ωστόσο, δε φημίζεται για την ανασταλτική της συνέπεια. Μόλις σε 3 από τα 14 παιχνίδια του εντός του 2021 κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της και γι’ αυτό ο Ντέιβιντ Άρτελ αμφιταλαντεύεται τον τελευταίο καιρό ανάμεσα στο 4-4-2 και το 4-3-3.

Μόνο νίκες εκτός έδρας η Μπέρτον, σύμμαχος η πρόσφατη παράδοση

Για την Μπέρτον, στον αντίποδα, όλα πηγαίνουν… πρίμα. Δίχως να εντυπωσιάσει, πέτυχε τεράστια νίκη στο Λονδίνο επί της Γουίμπλεντον (1-0) και βρέθηκε πέντε βαθμούς μακριά από την επικίνδυνη ζώνη.

Η ομάδα του Τζίμι Φλόιντ Χάσελμπαϊνκ –πέρα από το ρεκόρ της ιστορίας της με πέντε διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα- έχει καταφέρει να καταστεί… ακαταμάχητη εκτός έδρας.

Νίκησε και στις πέντε εξόδους της μέσα στο νέο έτος, με όπλο την εξαιρετική αμυντική λειτουργία της. Έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ μακριά από τη βάση της, ενώ ταυτόχρονα είναι κυνική.

Σε συνδυασμό με το αξιοπρόσεκτο παρελθόν, που θέλει τους να μην έχουν χάσει από την Κρου από το Φεβρουάριο του 2012 (μετρούν 2 νίκες σε 5 αγώνες ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης), οι «μπριούερς» είναι ικανοί για μια ακόμα υπέρβαση.

Η περίπτωση νίκης τους, έστω και με «κάλυψη» πληρώνει καλά. Το «2 DNB» προσφέρεται στο 2,73 από την Betshop.