Το «μαύρο» παρελθόν και οι «εκκαθαρίσεις» της Γουέστ Χαμ

Θεωρητικά, το έργο της Γουέστ Χαμ στο αποψινό ματς του τρίτου γύρου του Κυπέλλου Αγγλίας είναι εύκολο, αφού αντιμετωπίζει τη Στόκπορτ από τη Νάσιοναλ Λιγκ. Τα «σφυριά» απέχουν 85 θέσεις στη βαθμολογική πυραμίδα και περίπου 260 εκατομμύρια ευρώ σε αξία από τους «χάτερς», ωστόσο στο «Έτζλεϊ Παρκ» μόνο καλές αναμνήσεις δεν έχουν.

Μπορεί οι δύο ομάδες να ανταμώνουν για πρώτη φορά μετά το Δεκέμβριο του 1996, όμως, είναι αξιοσημείωτο ότι η Γουέστ Χαμ δεν έχει κερδίσει ποτέ σε αυτό το γήπεδο. Σε σύνολο 7 επισκέψεων έχει υποστεί 6 ήττες με συνολικό σκορ 10-3. Επιπλέον, μονάχα μία φορά στο Στόκπορτ δε δέχτηκαν γκολ, το μακρινό 1937!

Έφυγαν δύο

Στο μεταξύ, ο Ντέιβιντ Μόγιες άρχισε τις εκκαθαρίσεις στο ρόστερ. Η Γουέστ Χαμ «ξεφορτώθηκε» το συμβόλαιο του επιτελικού χαφ, Ρόμπερτ Σνόντγκρας, τον οποίο παραχώρησε στη Γουέστ Μπρόμιτς, ενώ πούλησαν στον Άγιαξ έναντι 22,5 εκατομμυρίων ευρώ το Γάλλο στράικερ Σεμπαστιάν Αλέρ, που είχε αποτέλεσε την πιο ακριβή μετεγγραφή στην ιστορία του συλλόγου (είχαν δοθεί 50 εκατομμύρια στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης το καλοκαίρι του 2019).

Χαώδης η διαφορά δυναμικότητα, αλλά το «αμφίσκορο», που πληρώνει 2,25 στην Bwin και επιβεβαιώνει την παράδοση που θέλει τη Γουέστ Χαμ να δέχεται γκολ στο Στόκπορτ, αξίζει το ρίσκο.