Η ανάγκη για αποτέλεσμα φέρνει γκολ

Η ανάγκη για αποτέλεσμα φέρνει γκολ

Μουσκρόν – Σταντάρ (7/3/21, 14:30), Βέλγιο Τζούπιλερ Λιγκ

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλά ενδιαφέροντα παιχνίδια. Ίσως το πιο σημαντικό από αυτά να είναι το ντέρμπι του Μάντσεστερ, ανάμεσα στην… άπαιχτη Σίτι και την «άσφαιρη» Γιουνάιτεντ. Πολύ νωρίτερα πάντως, το μεσημέρι, η αγωνιστική δράση στο Βέλγιο ξεκινάει με μία «μονομαχία» Βαλόνων, ανάμεσα στη Μουσκρόν και τη Σταντάρ Λιέγης. Το φαβορί του ζευγαριού είναι η φιλοξενούμενη, όμως στο «στρατόπεδο» της γηπεδούχου επικρατούν συναισθήματα που ίσως αλλάξουν τα δεδομένα: η οργή κι ο φόβος έγιναν… πείσμα. Ταυτόχρονα, η ανάγκη για αποτέλεσμα αποτέλεσμα φέρνει γκολ.

Οργή: φωνάζουν για τη «σφαγή»

Η Μουσκρόν είναι προτελευταία στη βαθμολογία. Πάντως, δεν θα βρισκόταν στην θέση των πλέι άουτ, αν είχε λειτουργήσει το VAR την προηγούμενη εβδομάδα. Στον εκτός έδρας αγώνα της με την Μπέερσχοτ, προηγήθηκε 2-0 και φάνηκε να κρατάει τη νίκη, παρά το ότι δέχτηκε γκολ στο 86’. Όμως, στο 94ο λεπτό έφαγε και δεύτερο κι έτσι, γλίστρησαν μέσα από τα χέρια της δύο πολύτιμοι βαθμοί. Ωστόσο, στη φάση υπήρχε «πεντακάθαρο» επιθετικό φάουλ. Ο διαιτητής δεν το είδε. Το χειρότερο είναι πως δεν επενέβη και το VAR. Η «κλεψιά» έκανε έξαλλους τους ανθρώπους της και η διοίκηση του συλλόγου προχώρησε σε μία πολύ σκληρή ανακοίνωση.

Φόβος: έμειναν απλήρωτοι

Στη διάρκεια της εβδομάδας, ένα άλλο συναίσθημα κυριάρχησε στα αποδυτήριά της. Ο φόβος για το μέλλον! Η Μουσκρόν ανήκει στη Λιλ, η οποία όμως, άλλαξε ιδιοκτησία το Δεκέμβρη. Τα καινούρια αφεντικά του γαλλικού κλαμπ δεν φαίνονται διατεθειμένα να συνεχίσουν να πληρώνουν για το «αδερφάκι» από τα Βέλγιο. Έτσι, δεν καταβλήθηκε ο μισθός του Φεβρουαρίου σε παίκτες, προπονητικό επιτελείο, αλλά και στους εργαζόμενους στο σύλλογο. Όλο αυτό, έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή. Ταυτόχρονα, έφερε και ανασφάλεια για το «αύριο», τη στιγμή που η ομάδα ψάχνει την άδεια για το επόμενο πρωτάθλημα. Ένα άσχημο «ντεζά βου». Το κλαμπ είχε φτάσει και πέρυσι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Υπεύθυνος τότε ήταν ο περίφημος… Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, που λίγο έλειψε να την καταστρέψει. Τελικώς, παραχώρησε τις μετοχές του και η ομάδα γλίτωσε.

Ανάγκη: Τελειώνει η σεζόν

Οι ποδοσφαιριστές είναι αναγκασμένοι να ξεχάσουν προς το παρόν τις σκέψεις για το «μετά» και να κοιτάξουν το «τώρα». Μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας αγωνιστικής, θα μένουν μόλις τέσσερις για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας. Το πρόγραμμα είναι εξαιρετικά βαρύ: Οστάνδη εντός, Σαρλερουά εκτός, Αντβέρπ εντός, Κλαμπ Μπριζ εκτός. Υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη για βαθμούς. Αυτό σημαίνει ότι σήμερα θα κάνουν τα πάντα για το αποτέλεσμα.

Πρόκριση και κούραση

Στην… αντίπερα όχθη, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Η Σταντάρ απέκλεισε την Πέμπτη την Κλαμπ Μπριζ στο Κύπελλο και πέρασε στα ημιτελικά. Νίκησε 1-0 εντός, σ’ ένα επεισοδιακό παιχνίδι: στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης κι ενώ η αντίπαλός της έπαιζε με 10, ισοφαρίστηκε. Ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ για επιθετικό φάουλ. Στη συνέχεια το μέτρησε και μετά, το ακύρωσε ξανά. Η ουσία είναι πως, οι «κόκκινοι» πήραν τελικώς το εισιτήριο. Αυτό έφερε μεγάλη ικανοποίηση στις τάξεις της. Εντούτοις, υπάρχει και μία σχετική κούραση από την προσπάθεια, απέναντι στην πρωτοπόρο.

Μεγάλη πτώση στο πρωτάθλημα

Σε αντίθεση με το Κύπελλο, στην Τζούπιλερ Λιγκ η Σταντάρ δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά. Με τρεις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες, έφτασε τα έξι ματς χωρίς νίκη. Έχει δεχτεί γκολ και στα εφτά τελευταία της παιχνίδια στη διοργάνωση. Έτσι, έμεινε εκτός της οχτάδας των πλέι οφ.

Η παράδοση δείχνει πολύ… ισοπαλία

Από το 2012 και μετά, η Μουσκρόν έχει φιλοξενήσει οχτώ φορές τη Σταντάρ, για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Τα μισά ματς έμειναν στο «Χ». Στα υπόλοιπα, η Μουσκρόν σημείωσε τρεις νίκες (με τελευταία το Μάρτη 2017). Η Σταντάρ πανηγύρισε μόλις μία φορά, τον Οκτώβρη του 2017.

Η ανάγκη για αποτέλεσμα φέρνει γκολ

Μετά τα όσα έγιναν τις προηγούμενες μέρες, οι γηπεδούχοι έχουν… πεισμώσει. Θα «παίξουν τα ρέστα» τους για το αποτέλεσμα. Το ίδιο όμως, αναμένεται να πράξουν και οι φιλοξενούμενοι. Αλλιώς, δεν θα μπορέσουν να διεκδικήσουν κάτι μέσα από το πρωτάθλημα.

Οι δύο ομάδες «καίγονται» για βαθμούς. Αμφότερες βάζουν και τρώνε γκολ σχετικά εύκολα. Έτσι, η πιο safe επιλογή μοιάζει να είναι το GG, που προσφέρεται στο «1,85» στην pamestoixima. Η απόδοση εκτοξεύεται στο «2,42» αν συνδυαστεί και με Over 2,5.