Ο Γραμμόζης και το άγχος της Μάιντζ

Ο Γραμμόζης και το άγχος της Μάιντζ

Σάλκε – Μάιντζ (05/03/21, 21:30), Γερμανία Μπουντεσλίγκα

Στην Τσάμπιονσιπ της Αγγλίας, η Κάρντιφ πηγαίνει με γκάζι πατημένο από την ημέρα που άλλαξε προπονητή. Μπορεί να γίνει άραγε κάτι ανάλογο και στη Σάλκε; Η χρονιά μοιάζει χαμένη για την ομάδα από το Γκέλσενκιρχεν, που δεν δείχνει ικανή να διεκδικήσει την παραμονή της. Αντιθέτως, η σημερινή της φιλοξενούμενη έχει επενδύσει πολλά στην αποψινή αναμέτρηση. Αν το ματς γινόταν πριν από μία εβδομάδα, τα δεδομένα θα ήταν αναφανδόν υπέρ της. Τώρα όμως, έχουν αλλάξει. Τα σημεία αναφοράς του ματς είναι ο Γραμμόζης και το άγχος της Μάιντζ.

Ο πέμπτος προπονητής

Το περασμένο Καλοκαίρι χρειάστηκε η κρατική επιχορήγηση προκειμένου ν’ αποφευχθεί η χρεοκοπία της Σάλκε. Ωστόσο, όταν υπάρχουν τόσο μεγάλα οικονομικά προβλήματα, είναι λογικό να επηρεάζεται και αγωνιστικά μία ομάδα. Αν σε αυτά προστεθούν και οι ερασιτεχνικοί χειρισμοί της διοίκησής της, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα. Ο Ντέιβιντ Βάγκνερ παρέμεινε στον πάγκο της, όμως το κακό ξεκίνημα τον έφερε στην πόρτα της εξόδου στα τέλη Σεπτεμβρίου. Ο Μάνουελ Μπάουμ που τον αντικατέστησε, δεν κατάφερε ν’ αλλάξει την εικόνα της. Είχε κι αυτός την ίδια μοίρα, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Ο «γερόλυκος» Χούουμπ Στέφενς, που είναι μέλος του συλλόγου αναγκάστηκε να την καθοδηγήσει στα δύο τελευταία παιχνίδια του 2020 και στη διακοπή, επιστρατεύτηκε ο Κριστιάν Γκρος. Ο Ελβετός έκανε το λάθος να τα «σπάσει» με τους ποδοσφαιριστές. Αυτοί τον «έφαγαν» (συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες τέτοια περιστατικά). Μαζί του αποχαιρέτησε κι ο Τεχνικός Διευθυντής Σνάιντερ. Ουσιαστικά αυτός ευθύνεται για το… τερατούργημα που παρουσιάστηκε σε αυτήν τη χρονιά. Από την Τρίτη λοιπόν, νέος τεχνικός (ο 5ος για φέτος) ανέλαβε ο Δημήτρης Γραμμόζης.

Με τη συγκεκριμένη κίνηση, η διοίκηση του συλλόγου έκανε – επιτέλους – την πιο σωστή κίνηση: έδειξε ότι αποδέχεται τον υποβιβασμό. Έτσι, αρχίζει από τώρα το «χτίσιμο» μιας νέας ομάδας, με στόχο να πρωταγωνιστήσει του χρόνου στη Β’. Ο Γραμμόζης εξάλλου, έχει δείξει πολύ καλά δείγματα δουλειάς στις μικρές ομάδες της Μπόχουμ και της Ντάρμσταντ.

Επικοινωνία και ψυχολογία

Ο γεννημένος στο Βούπερταλ κόουτς, κέρδισε ήδη το πρώτο στοίχημα: έφερε ηρεμία στα αποδυτήρια. Άριστος γνώστης του επικοινωνιακού πεδίου, κατάφερε με το «καλημέρα» ν’ αλλάξει το κλίμα. Σε αυτό βεβαίως, βοήθησε και το γεγονός πως οι ποδοσφαιριστές ήταν στα… κάγκελα με τον Γκρος. Οπότε, αμά τη αποχώρησή του, τα πράγματα έγιναν καλύτερα.

Γεμάτο το απουσιολόγιο

Ο Γραμμόζης θα ήθελε να κάνει ντεμπούτο με το «δεξί». Ωστόσο, το έργο του θα είναι δύσκολο, δεδομένου ότι πρέπει να διαχειριστεί και τις πολλές απουσίες. Συγκεκριμένα, λείπουν οι Φέρμαν (τερμ., 13 συμμ.), Νάστασιτς (στόπερ, 15/0), Σανέ (στόπερ, 9/0), Λούντεβιγκ (δεξί μπακ, 6/0). Από το χώρο του κέντρου απουσιάζουν οι Μπουζεγιάμπ (μ, 12/1), Σκρίμπσκι (μ, 9/0), Μπενταλέμπ (μ, 9/0). Τέλος, εκτός και Ουτ (εξτ., 16/2), Πασιένσια (ε, 8/1).

Έχει επενδύσει πολλά η Μάιντζ

Στο «στρατόπεδο» της φιλοξενούμενης είχαν… κυκλώσει εδώ και πολύ καιρό την αποψινή αναμέτρηση. Ερχόταν η από ένα σερί τριών αγώνων χωρίς ήττα (δύο νίκες, μία ισοπαλία). Το εντός έδρας 0-1 από την Άουγκσμπουργκ την προηγούμενη εβδομάδα, αποτέλεσε πισωγύρισμα κι έφερε… σύννεφα. Στη Μάιντζ έχουν επενδύσει πολλά στο παιχνίδι και θα κάνουν τα πάντα για τη νίκη.

Ο Γραμμόζης και το άγχος της Μάιντζ

Λογικός ο φαβοριτισμός της φιλοξενούμενης. Όμως, είναι αυτή που έχει πλέον το άγχος. Στη Σάλκε υπήρξε μεγάλη… αποσυμπίεση με την ουσιαστική παραδοχή του υποβιβασμού. Αυτό ενδεχομένως να βοηθήσει τους ποδοσφαιριστές ν’ αποδώσουν καλύτερα. Επιπλέον, υπάρχει κι ο Γραμμόζης. Σίγουρα δεν διαθέτει «μαγικό ραβδάκι», όμως αν μη τι άλλο μπορεί να τη σουλουπώσει άμεσα.

Το να υπάρξει σκορ εκατέρωθεν, είναι κάτι που φαντάζει αρκετά πιθανό. Αν τώρα, κόντρα στη λογική, η Σάλκε πάρει αποτέλεσμα, θα φτιάξει ένα πολύ δυνατό… ταμείο. Στο «2,78» στην pamestoixima το 1Χ (ΔΕ) & GG.