Γκολ με… μέτρο στο ντέρμπι Παουλίστα

Σάο Πάολο – Παλμέιρας (20/02/2021, 02:30) Βραζιλία Σέριε Α

Υπό το βλέμμα του νέου προπονητή, Ερνάν Κρέσπο αλλά με τον υπηρεσιακό Μάρκος Βιτσόλι στον πάγκο, η Σάο Πάολο θα υποδεχθεί την Παλμέιρας που έχει τη σκέψη της στον τελικό του Κυπέλλου με την Γκρέμιο. Πρόκειται για κλάσικο Παουλίστα, γεγονός που δίνει άλλη διάσταση στην αναμέτρηση.

Οι γηπεδούχοι προέρχονται από νίκη 2-1 στην Γκρέμιο, με ανατροπή. Ήταν η πρώτη τους επιτυχία έπειτα από επτά καταστροφικά ματς (τέσσερις ήττες), που τους έριξαν από την κορυφή στην τέταρτη θέση. Η Σάο Πάολο έχει στόχο να μείνει στην τετράδα ώστε να προκριθεί στους ομίλους του προσεχούς Κόπα Λιμπερταδόρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μαθηματικά διατηρεί ελπίδες για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, όμως η αλήθεια είναι πως έχασε την ευκαιρία της. Αποδείχθηκε «λίγη» το αμέσως προηγούμενο διάστημα όταν ήταν πρώτη και δεν διαχειρίστηκε την πίεση.

Στον αγωνιστικό τομέα, επιστρέφουν οι Χουανφράν (α, 21/0), Γκόμες (μ, 34/3), Πάμπλο (ε, 28/1). Αντίθετα, θα απουσιάσει ο τιμωρημένος ο Βινίσιους (α, 24/0) και ο Σαρά (μ, 31/5) λόγω τραυματισμού.

Σημειώνεται ότι οι έξι τελευταίες αναμετρήσεις της ολοκληρώθηκαν με γκολ – γκολ.

Επαναφέρει τους βασικούς ο Φερέιρα

Από την άλλη πλευρά, η Παλμέιρας προέρχεται από ήττα 1-0 στην υποβιβασμένη Κοριτίμπα σε ένα κακό παιχνίδι. Παρατάχθηκε για δεύτερο διαδοχικό αγώνα με αναπληρωματικούς. Από το 63’ έπαιζε με παίκτη λιγότερο και δέχθηκε γκολ στην εκπνοή.

Η ομάδα του Άμπελ Φερέιρα είναι βαθμολογικά αδιάφορη αφού ως κάτοχος του Κόπα Λιμπερταδόρες έχει εξασφαλισμένη παρουσία στους ομίλους της διοργάνωσης τη νέα σεζόν. Η προσοχή της είναι στραμμένη στον πρώτο τελικό του Κυπέλλου με την Γκρέμιο (28 Φεβρουαρίου).

Ο Πορτογάλος προπονητής προτίθεται να χρησιμοποιήσει σήμερα τους βασικούς παίκτες, οι οποίοι έχουν πάρει τις ανάσες τους. Πλήγμα αποτελεί ο τραυματισμός του Μενίνο (μ, 27/1), τραυματίας και ο Βερόν (ε, 19/4), στο απουσιολόγιο και ο τιμωρημένος ο Κούσεβιτς (α, 10/0).

Αναμένεται «κλειστό» και ισορροπημένο παιχνίδι, ενδέχεται να είναι και σκληρό μιας και πρόκειται για ντέρμπι. Εκτιμάται ότι το σκορ δεν πρόκειται να ξεφύγει. Η επιλογή των 2-3 γκολ έχει απόδοση 2,02 στο pamestoixima. Τα πέντε από τα έξι παιχνίδια τους στο Πρωτάθλημα είχαν αυτό το εύρος τερμάτων.