Πρώτη νίκη και παθητικό γκολ

Πρώτη νίκη και παθητικό γκολ

Μπρεστ – Λυών (19/2, 22:00), Γαλλία Λιγκ 1

Η παράδοση στο Μπρεστ – Λυών δείχνει εν μέρει την υπεροχή της δεύτερης, αλλά και το πόσο ταλαιπωρείται στη Βρέστη, όπου δεν έχει νικήσει ποτέ. Απόψε, μπορεί να «σπάσει» το ρόδι. Πρώτη νίκη και παθητικό γκολ για τη φιλοξενούμενη.

Μπρεστ η επικίνδυνη

Μετά το τριήμερο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, η αγωνιστική δράση επιστρέφει στα πρωταθλήματα. Λίγο μετά την έναρξη του Αρμίνια Μπίλεφελντ – Βόλφσμπουργκ στην Μπουντεσλίγκα, τη «σκυτάλη» παίρνει το «Σαμπιονά», με τον αγώνα Μπρεστ – Λυών. Η γηπεδούχος είναι μία από τις ομάδες που συνήθως βάζουν δύσκολα στους «μεγάλους». Στον 1ο γύρο πήρε ισοπαλία από τη Λυών (2-2, ισοφάρισε στις καθυστερήσεις, στο παιχνίδι που έγινε στις 16 Δεκεμβρίου). Ισοφάρισε με πέναλτι στο 93’. Την περασμένη εβδομάδα πήρε «λευκή» ισοπαλία από την πρωτοπόρο Λιλ, την οποία είχε νικήσει εντός (3-2, στις 8 Νοεμβρίου). Στα «θύματά» της και η Μονακό. Είχε επικρατήσει 1-0 εντός στις 4 Οκτωβρίου.

Χωρίς νίκη, αλλά και χωρίς ήττα

Η συνολική παράδοση των δύο ομάδων δείχνει πως η Μπρεστ δεν έχει νικήσει ποτέ. Σε συνολικά εννιά μεταξύ τους αναμετρήσεις, μέσα-έξω, η Λυών σημείωσε δύο επιτυχίες, ενώ εφτά ματς έληξαν ισόπαλα. Αυτό σημαίνει πως, η Μπρεστ δεν έχει χάσει ποτέ εντός έδρας από τα «λιοντάρια». Τέσσερα «Χ» σε ισάριθμα ματς.

Μέσα οι αμφίβολοι, λείπει μόνο ένας

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο «στρατόπεδο» των γηπεδούχων δίνονταν αμφίβολοι οι Λε Ντουαρόν (ε, 18/1) και Καρντονά (ε, 23/5). Αμφότεροι είναι καλά και θα δώσουν κανονικά το παρών, ενώ στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν και οι αναπληρωματικοί Φιλιποτό (μ-ε, 12/1) και Εμπόκ (μ, 10/0), που έλειπαν το προηγούμενο διάστημα. Μοναδικός απόντας είναι ο αμυντικός μέσος Ζαν Λουκάς (14/0), που ανήκει στη Λυών κι αγωνίζεται ως δανεικός. Από τη φιλοξενούμενη, λείπει ξανά ο τραυματίας Μαρσέλο (στόπερ, 23/2).

Πρώτη νίκη και παθητικό γκολ

Η Λυών έρχεται από την εντός έδρας ήττα «σοκ» (2-1) από τη Μονπελιέ. Οφείλει επειγόντως ν’ αντιδράσει, γιατί αλλιώς κινδυνεύει να μείνει πίσω στη μάχη του τίτλου. Η φιλοξενούμενη έρχεται αποφασισμένη να σημειώσει την 1η της νίκη στην έδρα της Μπρεστ, το «Φρανσίς Λε Μπλε». Όμως, είναι πιθανό να φάει και γκολ. Εξάλλου, το «αμφίσκορο» έχει εμφανιστεί σε όλες τις «μονομαχίες» τους στη Βρετάνη.

Το να πανηγυρίσει για 1η φορά στο γήπεδο της Μπρεστ η Λυών, αλλά με παθητικό γκολ, πληρώνει «2,65» στη Stoiximan.