Μάχη για την τέταρτη θέση στο Πόρτο Αλέγκρε

Γκρέμιο – Σάο Πάολο (15/02/2021, 01:30) Βραζιλία Σέριε Α

Η Γκρέμιο και η Σάο Πάολο, που έχουν ως στόχο την τέταρτη θέση –η οποία διασφαλίζει είσοδο στους ομίλους του Κόπα Λιμπερταδόρες- θα αναμετρηθούν στο Πόρτο Αλέγκρε.

Η έκτη Γκρέμιο απέχει τρεις βαθμούς από τη Σάο Πάολο, που είναι τέταρτη και έχει κι ένα ματς λιγότερο. Ανάμεσά τους βρίσκεται η Φλουμινένσε, η οποία παίζει αύριο στη Σεαρά. Προέρχεται από το εντυπωσιακό 5-2 στην έδρα της καταδικασμένης Μποταφόγκο. Αυτή ήταν η πρώτη της νίκη έπειτα από επτά ματς, εκ των οποίων τα πέντε έμειναν στην ισοπαλία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει χάσει μόνο από τις δύο πρωτοπόρους (Ιντερνασιονάλ, Φλαμένγκο) στα τελευταία 21 παιχνίδια. Έχει όμως πολλές ισοπαλίες. Συνολικά καταγράφει δεκαεπτά «Χ», τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα (δεκατρία έχει η δεύτερη στη σχετική λίστα, Ατλέτικο Γκοϊανιένσε).

Υπενθυμίζεται ότι η Γκρέμιο έχει προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει την Παλμέιρας (28 Φεβρουαρίου, 7 Μαρτίου). Αν κατακτήσει το τρόπαιο, θα πάρει το εισιτήριο για το Κόπα Λιμπερταδόρες.

Ο τεχνικός Ρενάτο Πορταλούπι μπορεί να υπολογίζει και πάλι στους Σόουζα (πρώτος σκόρερ, 23/12), Φεράζ (α, 15/0), οι οποίοι εξέτισαν τις ποινές τους. Δύσκολα θα προλάβει ο Κάνεμαν (α, 15/0), δεν υπολογίζεται ο τραυματίας ο Ζερομέλ (α, 13/0).

Νέος προπονητής ο Κρέσπο αλλά δεν θα είναι στον πάγκο

Στην αντίπερα όχθη, η Σάο Πάολο απογοητεύει. Πριν από λίγες εβδομάδες ήταν πρώτη και θεωρούταν φαβορί για τον τίτλο, όμως έμεινε για επτά παιχνίδια χωρίς νίκη (τέσσερις ήττες) και έπεσε πολύ. Ο Αργεντινός Ερνάν Κρέσπο ανέλαβε την τεχνική ηγεσία μετά την αποχώρηση του Φερνάντο Ντινίζ. Όμως και σήμερα στον πάγκο θα βρίσκεται ο υπηρεσιακός προπονητής Μάρκος Βιτσόλι.

Η Σάο Πάολο θα έχει σημαντικές απουσίες μιας και δεν υπολογίζονται οι τιμωρημένοι Χουανφράν (α, 21/0), Γκόμες (μ, 34/3), Πάμπλο (ε, 28/1). Εκτός πλάνων και ο Σάρα (μ, 26/0) λόγω τραυματισμού.

Γεμάτα γκολ τα παιχνίδια τους

Κοινό χαρακτηριστικό των δύο ομάδων είναι ότι σκοράρουν αλλά και δέχονται γκολ με ευκολία. Η Γκρέμιο ως γηπεδούχος έχει δεκατέσσερα αμφίσκορα σε δεκαπέντε ματς και δέκα Over σε έντεκα! Η Σάο Πάολο έχει επιβεβαιώσει το γκολ – γκολ στις έντεκα από τις δεκατέσσερις εξόδους της. Οι πέντε από τις επτά ήταν και Over.

Οι δύο ομάδες έχουν έφεση στο γκολ και είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν το Over 2,5 που προσφέρεται σε απόδοση 2,12 από τη stoiximan.