Ο Ινφαντίνο μετακόμισε στο Κατάρ!

μετακόμισε

Ο πρόεδρος της FIFA μετακόμισε στο Κατάρ και εύλογα έχουν δημιουργηθεί συζητήσεις γύρω από το όνομά του και τους δεσμούς του με τους διοργανωτές.

Ο Ινφαντίνο προχώρησε σε μια κίνηση που μέχρι πρότινος διαψευδόταν κατηγορηματικά, δημιουργώντας νέο σάλο γύρω από το όνομά του. Μάλιστα έχει πάει εκεί οικογενειακώς, με τις δύο κόρες του να πηγαίνουν εκεί σχολείο.

Ο Ινφαντίνο μετακόμισε στο Κατάρ!

Η απόφασή του να μείνει μόνιμα στο Κατάρ, ήρθε να προκαλέσει πολλές συζητήσεις. Ο ισχυρός άντρας της FIFA παραμένει υπό διερεύνηση για την ανάθεση της διοργάνωσης στους Άραβες. Ας μη ξεχνάμε ότι έχουν υπάρξει καταγγελίες, υποψίες και οσμές σκανδάλου για δωροδοκία και του ιδίου.

Η επίσημη αιτιολόγηση της μετακόμισης του 51χρονου Ιταλοελβετού είναι για να βρίσκεται έχει πιο στενή συνεργασία με τους διοργανωτές του Μουντιάλ. Ώστε να επιλύονται πιο άμεσα τα προβλήματα που προκύπτουν.

Το… ματωμένο Κατάρ όπως το έχουν αποκαλέσει πολλοί, έχει προκαλέσει τεράστια ζητήματα  με φόντο ανθρωπιστικά ζητήματα. Ο Guardian ανέφερε σε πρόσφατο ρεπορτάζ πως 6.500 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους στις υποδομές. Οι εργαζόμενοι αμοίβονται με ψίχουλα, κάτω από απάνθρωπες συνθήκες. Η FIFA πάντως, έχει αναγνωρίσει επισήμως μόνο 34 θανάτους που σχετίζονται άμεσα με τα έργα.