«Θολό τοπίο» με Ομπαμεγιάνγκ, με απουσίες οι «άγιοι»

Σαουθάμπτον – Άρσεναλ (26/01/2021, 22:15), Πρέμιερ Λιγκ Αγγλίας

Εκδίκηση ψάχνει η Άρσεναλ από τη Σαουθάμπτον για το σαββατιάτικο αποκλεισμό της στο Κύπελλο. Ωστόσο, είναι άγνωστο αν θα έχει τον αρχηγό της, Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ.

Όπως υπογράμμισε στην τελευταία συνέντευξη Τύπου ο προπονητής των «κανονιέρηδων», Μικέλ Αρτέτα, ο Γκαμπονέζος φορ αντιμετωπίζει ένα προσωπικό πρόβλημα. Εξαιτίας του οποίου απουσίασε από την αναμέτρηση του Σαββάτου, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν θα είναι διαθέσιμος στο αποψινό ματς του «Σεντ Μέρις».

«Ζόρια» χωρίς τον αρχηγό

Είναι λογικό οι Λονδρέζοι να… προσεύχονται ώστε να αγωνιστεί ο ηγέτης τους, στην προσπάθεια να διευρύνουν το αήττητο σερί 5 αγώνων που διατηρούν στην Πρέμιερ Λιγκ. Διότι έχουν κερδίσει μονάχα 1 από τα 4 εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος στα οποία έχει απουσιάσει ο Ομπαμεγιάνγκ στα χρόνια του στην Πρέμιερ Λιγκ (έχουν υποστεί 2 ήττες) κι αυτό με την ουραγό –τότε- Χάντερσφιλντ το 2019.

Βέβαια, η οικοδέσποινα έχει και πάλι ένα… τσουβάλι προβλήματα. Στις απουσίες των βασικών Βέστεργκααρντ (κεντρικός αμυντικός), Ρομέου (ανασταλτικός μέσος), Τζενεπό (αριστερός χαφ) προστίθενται ο τραυματισμός του Γουόκερ-Πίτερς (δεξιός μπακ) και η τιμωρία του Μπέρτραντ (αριστερός ακραίος αμυντικός).

Άμυνα για… φίλημα

Ωστόσο, η ομάδα του Ραλφ Χάσενχουτλ έχει μάθει να ζει με τις απουσίες και το απέδειξε στο ματς του Σαββάτου, παρότι σκόραρε με τύχη. Φανέρωσε, όμως, την αμυντική της… μεταμόρφωση.

Ειδικά στο «σπίτι» της, από το Δεκέμβρη και μετά έχει δεχτεί μονάχα 1 γκολ. Στη μοναδική της ήττα σε αυτό το διάστημα, από την εντυπωσιακή Μάντσεστερ Σίτι.

Η αμυντική συνέπεια και το ψυχολογικό προβάδισμα της Σαουθάμπτον δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο επανάληψης του σεναρίου του Σαββάτου. Έστω και με «κάλυψη», ο «άσσος» αξίζει, με το «1 DNB» να αποδίδει 2,37 στην Bet365.