Σε αναταραχή η Σέλτικ

Λίβινγκστον – Σέλτικ (20/1/2021, 22:15) Σκωτία Πρέμιερ

Δεύτερο διαδοχικό ραντεβού απόψε ανάμεσα σε Λίβινγκστον και Σέλτικ, αυτή τη φορά στην έδρα της πρώτης σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 18ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Σκωτίας.

Το πιστεύει η «Λίβι»

Στη συνάντηση του περασμένου Σαββάτου (15/01) η Λίβινγκστον απέσπασε το 0-0 στο «Σέλτικ Παρκ» στην πρώτη απώλεια που είχε ύστερα από το εκπληκτικό 8/8 από τη στιγμή που τα ηνία πέρασαν στον πρώην τεχνικό διευθυντή, Ντέιβιντ Μάρτιντεϊλ.

Με τη ψυχολογία στα ύψη οι «κιτρινόμαυροι» εκμεταλλεύτηκαν τις πολλές απουσίες των πρωταθλητών και ήταν αυτοί που «έκλεψαν» ξεκάθαρα τις εντυπώσεις, έχοντας και δοκάρι για να πάρουν μια ιστορική νίκη.

Έχουν κερδίσει μόνο μία φορά τη Σέλτικ (1-5-22), ωστόσο παρέμειναν αήττητοι στα 3 πιο πρόσφατα ματς στο γήπεδό τους (1-2-0), σημειώνοντας πέρσι και τη μοναδική επιτυχία τους (2-0 τον Οκτώβριο του ‘19).

Επιστροφές, αλλά… κατήφεια

Στο σαββατιάτικο ματς, όπως και σε αυτό που προηγήθηκε απέναντι στη Χιμπέρνιαν (1-1), η Σέλτικ κλήθηκε να αγωνιστεί χωρίς το τεχνικό τιμ και 13 παίκτες της πρώτης ομάδας, οι οποίοι βρίσκονταν σε καραντίνα ύστερα από το… περιβόητο ταξίδι στο Ντουμπάι. Απόψε άπαντες επιστρέφουν με εξαίρεση έναν εκ των 13, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό στα τεστ που ακολούθησαν (σ.σ: δεν έχει αποκαλυφθεί το όνομά του).

Παρ’ όλα αυτά, το κλίμα στη Σέλτικ δεν είναι καθόλου καλό. Ο τεχνικός Νιλ Λένον υπερασπίστηκε το ταξίδι που έκανε η ομάδα του, ερχόμενος σε πλήρη αντιπαράθεση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του κλαμπ Πίτερ Λόουελ που είχε απολογηθεί για τη μετακίνηση στο Ντουμπάι, ενώ έκανε και ευθεία επίθεση στον Τύπο της χώρας κατηγορώντας τον για «υποκρισία».

Μεγάλη πίεση υπάρχει και στο αγωνιστικό κομμάτι με την επί μια 9ετία πρωταθλήτρια της χώρας να βρίσκεται στο -21 από τη μισητή Ρέιντζερς (με 3 ματς λιγότερα) και να έχει χάσει ουσιαστικά κάθε ελπίδα για να υπερασπιστεί τα σκήπτρα της.

Παίζοντας χωρίς άγχος, αλλά έχοντας πλέον μπόλικη πίστη στις δυνατότητές της, η Λίβινγκστον μπορεί να αποδειχθεί και απόψε «σκληρό καρύδι» κόντρα στην προβληματική Σέλτικ. Αξίζει ένα ποντάρισμα στην κόντρα, με την επιλογή 1 DNB να δίνεται από την Betshop στο δελεαστικό 3,72.