12Χ: Ματσάρες (και δυνατά σημεία) με το… καλημέρα

Με το... καλημέρα

Τσάμπιονς, Γιουρόπα, Κόνφερενς Λιγκ και η 12Χ επικεντρώνεται στις ματσάρες που γίνονται με το… καλημέρα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Χορταστικό για ακόμα μία εβδομάδα το πρωτοσέλιδο της 12Χ, καθώς είναι πολλά τα παιχνίδια που κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Θέλει μεγάλη προσοχή, καθώς αλλάζουν πολλά σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ.

Mε το… καλημέρα

Η αναμέτρηση της Ίντερ με τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι από τα 2-3 μεγάλα ματς της πρεμιέρας στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο προπονητής των «μερένχες», Κάρλο Αντσελότι, ελπίζει πως αυτή τη φορά δεν θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει με σκυμμένο κεφάλι το Μιλάνο.

Τα τελευταία 17 χρόνια ο Αντσελότι έχει βρεθεί αντιμέτωπος έξι φορές στην καριέρα του με την Ίντερ στο Μιλάνο. Ως τεχνικός των Μίλαν, Τσέλσι και Νάπολι «μετράει» ισάριθμες ήττες. Οι τέσσερις από αυτές, με σκορ 2-1. Συνολικά ο «Καρλέτο» έχει αντιμετωπίσει 32 φορές στην καριέρα του την Ίντερ, με απολογισμό 16-5-11. Στο Μιλάνο έχει παίξει 16 φορές, χάνοντας τις δύο πρώτες και χτίζοντας, στη συνέχεια, ένα σερί από πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες. Όμως τα τελευταία χρόνια ήρθαν οι έξι ήττες για να χαλάσουν την εικόνα.

Προβλήματα, ωστόσο, έχει και η Ρεάλ στο Μιλάνο, παρότι πέρυσι νίκησε 2-0. Τον Απρίλιο του 2015 ηττήθηκε 2-1 εκτός από τη Γιουβέντους, στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή ήταν και η τελευταία της ήττα επί ιταλικού εδάφους. Ακολούθησαν έξι σερί νίκες σε ισάριθμες «επισκέψεις» της εκεί.

Μάλιστα πέρυσι, πάλι στη φάση των ομίλων, νίκησε 2-0 την Ίντερ. Ωστόσο, αυτή είναι η μοναδική εκτός έδρας επιτυχία της επί των «νερατζούρι». Στις εφτά προηγούμενες μετράει δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες, ενώ υπάρχει και η ήττα στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, το 1964.

Γκρίνια Κούμαν για Λαπόρτα

Πρόβλημα από το… πουθενά προέκυψε ξαφνικά στην Μπαρτσελόνα. Ανάμεσα στον πρόεδρο, Χοάν Λαπόρτα και τον προπονητή, Ρόναλντ Κούμαν. Ο έμπειρος παράγοντας αναφέρθηκε στο «ναυάγιο» που υπήρξε τις προηγούμενες εβδομάδες, στις συζητήσεις με τον Ολλανδό κόουτς, για την ανανέωση του συμβολαίου του, χρεώνοντας ουσιαστικά την αποτυχία των συζητήσεων στον 58χρονο τεχνικό. Ο Κούμαν με τη σειρά του, εμφανίστηκε ιδιαίτερα εκνευρισμένος. «Ποτέ δεν είχε γίνει γνωστό κάτι για το συμβόλαιό μου, ως τη στιγμή που δημοσιοποίησε κάποια γεγονότα ο κ. Λαπόρτα. Νομίζω ότι ο πρόεδρος… μιλάει πιο πολύ απ’ ότι πρέπει» είπε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια πάντως, έσπευσε να… τα μαζέψει, τονίζοντας πως τόσο ο Λαπόρτα, όσο και η υπόλοιπη διοίκηση των στήριξαν τις προηγούμενες εβδομάδες.

Από την άλλη, στην Μπάγερν, κάνουν αγώνα δρόμου αναφορικά με τη συμμετοχή των Λεβαντόφσκι και Γκνάμπρι, στο ματς του «Καμπ Νου». Οι δύο ποδοσφαιριστές αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Ωστόσο, ο προπονητής Νάγκελσμαν εξέφρασε την πεποίθησή του πως αμφότεροι θα είναι έτοιμοι και θα αγωνιστούν.

Η… συνέχεια στην 12Χ που κυκλοφόρησε σήμερα!