Συνεπείς στο ραντεβού με τα δίχτυα

Μπραγκαντίνο – Φλαμένγκο (07/10/2021, 02:30), Βραζιλία Σέριε Α

Η Μπραγκαντίνο και η Φλαμένγκο, δύο ομάδες που πρωταγωνιστούν στο Πρωτάθλημα Βραζιλίας, συγκρούονται απόψε σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι δεν ήταν καλοί στο τελευταίο ματς απέναντι στην Κορίνθιανς. Αποδείχθηκαν, όμως, ιδιαίτερα αποτελεσματικοί και έως το 90’ προηγούνταν 2-0. Ωστόσο, δέχθηκαν δύο γκολ στις καθυστερήσεις και περιορίστηκαν σε ισοπαλία, 2-2! Κατά συνέπεια, η ομάδα του Μαουρίτσιο Μπαρμπιέρι, που είναι έκτη στην κατάταξη, έμεινε χωρίς νίκη για πέμπτο αγώνα (τρεις ισοπαλίες), όλοι αμφίσκοροι.

Πάντως, το κλίμα στις τάξεις της είναι εξαιρετικό μιας και την προηγούμενη εβδομάδα εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία της την πρόκριση στον τελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα. Στη διοργάνωση αυτή, άλλωστε, έχει ρίξει το βάρος.

Η Μπραγκαντίνο βασίζεται στην πολύ καλή επιθετική λειτουργία της. Έχει σκοράρει στα επτά τελευταία εντός έδρας ματς. Δεν βρήκε γκολ μόνο σε ένα από τα έντεκα!

Στα αγωνιστικά, δεν υπολογίζονται ο διεθνής ο Ουρτάδο (ε, 6/1) και οι τραυματίες Εβανγκελίστα (μ, 7/0), Ραούλ (μ, 12/0), Βιτίνιο (μ, 5/0).

Λαβωμένη

Στην αντίπερα όχθη, η Φλαμένγκο έχει πολλές απουσίες λόγω των υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων. Εκτός πλάνων βρίσκονται οι Γκαμπιγκόλ (ε, 8/6), Ριμπέιρο (μ, 11/1), Αρασκαέτα (μ, 10/1), Ίσλα (α, 10/0). Μάλιστα, η πρωταθλήτρια είχε ζητήσει από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία την αναβολή του παιχνιδιού αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν.

Τα προβλήματα είναι ακόμη μεγαλύτερα από τη στιγμή που θεωρείται αμφίβολος ο Ριμπέιρο (πρώτος σκόρερ, 15/9), ενώ απόντες θα είναι οι τραυματίες Λουίζ (α), Ντιέγκο (μ, 13/0). Πάντως, η ομάδα του Ρενάτο Γκαούτσο διαθέτει βάθος και ποιοτικές εναλλακτικές.

Η «Φλα» προέρχεται από εύκολη νίκη με 3-0 επί της Ατλέτικο Παραναένσε. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 10’ είχε προβάδισμα δύο τερμάτων. Και για εκείνη είχε προηγηθεί διεθνής επιτυχία μιας και την περασμένη εβδομάδα προκρίθηκε στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες.

Η Φλαμένγκο που είναι τρίτη και προσπαθεί να προσεγγίσει την κορυφή (η πρωτοπόρος Ατλέτικο Μινέιρο βρίσκεται στο +11 αλλά με δύο παιχνίδια περισσότερα), παραμένει αήττητη σε έξι εξόδους. Μάλιστα, βρήκε δίχτυα στις οκτώ πρόσφατες.

Οι δύο ομάδες έχουν έφεση στο σκοράρισμα και μπορούν να πληγώσουν η μία την άλλη.