Στόνερ: «Όσο καλύτερο αγώνα έκανα τόσο περισσότερο ήθελα να πεθάνω»

πεθάνω

Αναδείχθηκε δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Ποτέ δεν κατάφερε να διαχειριστεί το ψυχολογικό άγχος του MotoGP.

Σε περίπου ένα μήνα έχουμε εκκίνηση (οι δοκιμές έχουν ήδη αρχίσει). Ανήκει στους κορυφαίους του αθλήματος. Έχει κατακτήσει πρωτάθλημα τόσο με τη Ducati όσο και με τη Honda. Αγαπήθηκε όσοι λίγοι. Κυρίως για τον ακραίο τρόπο οδήγησης, φέρνοντας πάντα τις μοτοσυκλέτες που είχε στα όριά τους. Παρόλα αυτά ο Αυστραλός αναβάτης προέβη σε μία σοκαριστική δήλωση.

«Ήθελα να πεθάνω»

Μιλώντας στο Gypsy Tales της Αυστραλίας, ο Στόνερ αποκάλυψε ότι πάσχει από κάποιο σύνδρομο άγχους. Του προκαλεί φόβο, ανησυχία και ένταση. Όλα αυτά τα συναισθήματα τα είχε και στο MotoGP και του δημιουργούσαν άσχημες καταστάσεις.

«Δυσκολεύτηκα να καταλάβω γιατί ήταν περίεργο για μένα το συναίσθημα της φήμης, της επιτυχίας και όλα αυτά που συνοδεύουν τους αγώνες», τόνισε ο Αυστραλός. «Την ημέρα του αγώνα, ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια, όσο καλύτερο αγώνα είχα, τόσο περισσότερο ήθελα να πεθάνω. Γύριζα στο δωμάτιό μου και καθόμουν στο πάτωμα άρρωστος, με το στομάχι μου κόμπο. Δεν ήθελα να αγωνιστώ, αισθανόμουν άσχημα από την πίεση της ομάδας, από τους ανθρώπους που είχα τριγύρω μου. Είχα κάποια βοήθεια από τον μέντορά μου, ο οποίος μου έλεγε ότι θα κάνεις το καλύτερο που μπορείς, και αυτό προσπαθούσα να κάνω».

Η αλήθεια είναι πως ποτέ στον Στόνερ δεν άρεσαν οι συνεντεύξεις, οι εκδηλώσεις, οι συναντήσεις με δημοσιογράφους και το κοινό. Ήθελε μόνο να οδηγεί και την αδρεναλίνη. Ήταν ο βασικός λόγος που σταμάτησε τους αγώνες. Βέβαια, υπήρχε και το πρόβλημα υγείας, καθώς αντιμετώπιζε υπερβολική κόπωση από την έλλειψη ενός ενζύμου.

Αξίζει να σημειώσουμε, πως είναι ο μοναδικός αναβάτης που κατέκτησε πρωτάθλημα με τη Ducati στη σύγχρονη ιστορία του MotoGP!