Ευκαιρία απέναντι στο «φτωχό συγγενή»

Ημέρα Εθνικών ομάδων η σημερινή, αλλά και ημέρα… ελπίδων. Διεξάγονται 16 αγώνες για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U21 και σε πολλά από τα παιχνίδια προκύπτουν πολύ καλά στοιχηματικά σημεία. Ένα εξ αυτών είναι και το Αζερμπαϊτζάν – Φιλανδία, για τον 1ο όμιλο. Η αναμέτρηση έχει μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Η γηπεδούχος παίζει ουσιαστικά μόνο για το γόητρο κι έτσι, η φιλοξενούμενη μπορεί να φτάσει στην επικράτηση. Ευκαιρία απέναντι στο «φτωχό συγγενή» για την ομάδα της βορειοδυτικής Ευρώπης.

Μικρό κίνητρο και συνθετικός χλοοτάπητας

Οι Αζέροι έχουν δώσει δύο επίσημους αγώνες το Σεπτέμβρη και γνώρισαν ισάριθμες ήττες, με συνολικό σκορ 0-8. Στην αποψινή αναμέτρηση λοιπόν, αυτό που ψάχνουν είναι το να μπορέσουν να βάλουν τουλάχιστον ένα γκολ. Από εκεί και πέρα, αν είναι να έρθει το θετικό αποτέλεσμα, θα είναι καλοδεχούμενο. Μοναδικό τους πλεονέκτημα ο συνθετικός χλοοτάπητας του «Κάπιταλ Μπανκ Αρένα», στην πόλη Σούμκαγιτ.

Μόνο δύο «λεγεωνάριοι»

Το Αζερμπαϊτζάν στελεχώνεται από νεαρούς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σχεδόν αποκλειστικά στο πρωτάθλημα της χώρας. Εξαίρεση αποτελούν μόνο ο αμυντικός Καρακότς και τον επιθετικό Γιλντιρίμ. Αμφότεροι αγωνίζονται στην Τουρκία, σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών.

Θεωρητικές ελπίδες πρόκρισης

Το να τερματίσει η Φιλανδία στην πρώτη δυάδα, σ’ ένα γκρουπ στο οποίο μετέχουν η Νορβηγία, η Αυστρία και η Κροατία μοιάζει απίθανο. Εξάλλου, η αδυναμία της φάνηκε στον τελευταίο της αγώνα, όταν ηττήθηκε από την Κροατία με 2-0 εντός έδρας. Ωστόσο, αν επικρατήσει σήμερα, θα παραμείνει στο «κόλπο», έστω και σε θεωρητικό επίπεδο.

Ευκαιρία απέναντι στο «φτωχό συγγενή»

Για τη φιλοξενούμενη λοιπόν, η αποψινή αναμέτρηση μοιάζει με μία… ευκαιρία, για μία σημαντική εκτός έδρας νίκη. Δεν θα έχει πολλές στο μέλλον και δεν πρέπει με τίποτα να την αφήσει να πάει χαμένη. Το Αζερμπαϊτζάν αποτελεί το «φτωχό συγγενή» του γκρουπ, που πολύ δύσκολα θα μπορέσει να προβάλει αντίσταση.

Η νίκη της Φιλανδίας προσφέρεται σε σχετικά καλή απόδοση, που αποτελεί «πάτημα» για το σημερινό κουπόνι. Μάλιστα, μπορεί να γίνει ακόμη πιο ελκυστική αν συνδυαστεί και με Over 1,5, καθώς η φιλοξενούμενη μάλλον δεν θα αρκεστεί σ’ ένα «φτωχό» 1-0!