Pick: Οι γνωστοί ύποπτοι

Οι γνωστοί ύποπτοι

MotoGP (30/05/2021,15:00) Ιταλία Μουτζέλο

Στο ίδιο έργο θεατές βρέθηκαν όσοι παρακολούθησαν τις ελεύθερες δοκιμές και κατατακτήριες στο Μουτζέλο. Οι γνωστοί ύποπτοι ήταν και πάλι οι πρωταγωνιστές.

Στις ΕΔ1 το πρωί της Παρασκευής, πιο γρήγορος οδηγός ήταν ο Μάβερικ Βινιάλες. Ο Ισπανός αναβάτης με το 1:46.593 ουσιαστικά κλείδωσε την κορυφή. Δύο δέκατα πιο αργός ήταν ο Ζουάν Ζαρκό, ενώ την τριάδα έκλεισε ο Άλεξ Ρινς, παρά την έξοδο στα πρώτα στάδια του session. 

Χάρη σε έναν εκπληκτικό τελευταίο γύρο, ο Φραντσέσκο Μπανάια βρέθηκε στην κορυφή των ΕΔ2, με χρόνο 1:46.147. Ο Ιταλός αναβάτης, το κατάφερε στην τελευταία έξοδο κι ενώ μέχρι τότε είχε την έκτη θέση. Πίσω του τερμάτισε ο Ρινς, παρότι οι Suzuki συνήθως δεν πάνε καλά στα δοκιμαστικά. Την τριάδα έκλεισε ο εκπληκτικός Φράνκο Μορμπιντέλι (με την αδύναμη Yamaha του 2019) με χρόνο 1:46.331.

Κοκκίνησαν οι χρόνοι και οι τελικές

Στις ΕΔ3 το πρωί του Σαββάτου οι οδηγοί των MotoGP ήταν ταχύτεροι από την προηγούμενη ημέρα με πολύ μικρές διαφορές μεταξύ τους. Ενδεικτικό, ότι οι 19 πρώτοι αναβάτες είχαν διαφορά μικρότερη του ενός δευτερολέπτου!

Γρηγοροτερος όλων ήταν ο Μπανάια, ο οποίος μάλιστα πέτυχε νέο ρεκόρ πίστας με χρόνο 1:45.456. Πίσω του με 1:45.613 ο Γάλλος Κουανταραρό, ενώ την τριάδα έκλεισε ο Μπραντ Μπίντερ. Ο Νοτιοαφρικανός μάλιστα, δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά φέτος που στρίβει την KTM όπως αυτός θέλει. Επίσης, η ΚΤΜ του με το νέο αναβαθμισμένο πλαίσιο έσπασε το ρεκόρ τελικής ταχύτητας της πίστας με 362.4 χλμ/ώρα, ισοφαρίζοντας και το ρεκόρ όλων των πιστών, που έγινε από τον Ζαρκό στο Κατάρ! 

Με καθυστέρηση λόγω του ατυχήματος που προηγήθηκε στις ΚΑΤ των Μoto3 ξεκίνησαν οι ΕΔ4 των MotoGP.

Ταχύτερος όλων ήταν ο Κουαντάραρό με 1:46.647. Κατά πόδας ο πολύ σταθερός σε όλες τις ελεύθερες δοκιμές Μπανάια ο Francesco με 1:46.759. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Νακαγμάμι με χρόνο 1:46.807. 

Τα καπρίτσια και το νέο ρεκόρ

Στις Κατατακτήριες 2 ο Κουανταραρό δεν πέτυχε απλά την τέταρτη συνεχόμενη Pole Position, αλλά το κατάφερε και με νέο ρεκόρ πίστας με  1:45.187. Από την αρχή ο Γάλλος αναβάτης, έδειξε ότι είναι πολύ γρήγορος και δύσκολα κάποιος θα τον έβγαζε από την πρώτη θέση της εκκίνησης.

Πίσω του, ο Μπανάια και την πρώτη σειρά του grid συμπλήρωσε ο πολύ σταθερός Ζαρκό. Μάλιστα η πρώτη σειρά στην σχάρα εκκίνησης αντιστοιχεί ακριβώς και στις τρεις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Στην δεύτερη σειρά θα είναι οι Εσπαργκαρό, Μίλερ και Μπίντερ, μπροστά από τους Ολιβέιρα, Ρινς και Μιρ.

Δεν έλλειψαν και τα… ευτράπελα πάντως, καθώς στις ΚΑΤ1 ο Μάρκεθ ακολούθησε κατά πόδας τον Βινιάλες. Κάτι που εξόργισε τον αναβάτη της Yamaha, που προσπάθησε να του ξεφύγει μπαίνοντας στα πιτς. Ο Marquez τον ακολούθησε και εκεί και αυτό έφερε την αγανάκτηση του Ισπανού. Τελικά ο Μάρκεθ κατάφερε να περάσει στις ΚΑΤ2, ενώ ο Vinales θα ξεκινήσει από την 13η (!) θέση.

Οι γνωστοί ύποπτοι

Όπως προαναφέραμε οι τρεις πρώτοι του βαθμολογικού πίνακα βρίσκονται στην πρώτη σειρά της εκκίνησης και μάλιστα με τις θέσεις που έχουν ακριβώς στο πρωτάθλημα.

Στην όμορφη Τοσκάνη και στην πίστα του Μουτζέλο οι Ducati θα προσπαθήσουν να πάρουν τη νίκη «παίζοντας» έδρα τους. Εκτός από τους Μπανάια και Ζαρκό δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πέμπτη θέση του Μίλερ, τον βάζει μέσα στο παιχνίδι.

Καλό θα είναι να δούμε την εκκίνηση, καθώς η Yamaha… υιοθέτησε το νέο σύστημα κλειδώματος της Ducati και στο μπροστινό τροχό, δείχνοντας άμεσα αντανακλαστικά. Η δύναμη των «κόκκινων» βολίδων είναι δεδομένη, όμως δεν χρειάζεται να ποντάρουμε για την πρωτοπορία του πρώτου γύρου, χωρίς να δούμε τι κατάφεραν οι Ιάπωνες.

Η απόδοση του Κουανταραρό για νίκη με 2,40 αντιπροσωπεύει την απόδοσή του στο διήμερο, όχι όμως και την απόλυτη αλήθεια. Αξίζει το ρίσκο στον πολύ δυνατό Μπανάια με 3,40, όπως και να βρεθούν στο βάθρο οι Ζαρκό και Μίλερ με 2,35 και 2,35 αντίστοιχα στη Novibet.