Pick: Αρίνα… Εμπιστοσύνη!

Κόρι Γκοφ – Αρίνα Σαμπαλένκα (13/05/2021, 11:00) Rome Masters

Σήμερα θα ασχοληθούμε με το γυναικείο τένις, μιας και στο ανδρικό δε βρίσκουμε κάποια ευκαιρία που να βγάζει μάτια. Για τη φάση των “16” του τουρνουά WTA 1000 στη Ρώμη, η Κόρι Γκοφ (Νο35) αντιμετωπίζει την Αρίνα Σαμπαλένκα (Νο4).

Η ανάλυσή μας θα είναι λιτή και απέριττη. Η Γκοφ, μόλις στα 17 της χρόνια, έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει το τενιστικό στερέωμα με τις ικανότητές της. Στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε την Μαρία Σάκκαρη με 6-1, 1-6, 6-1, ενώ προηγουμένως είχε επικρατήσει της Γιούλια Πουτίντσεβα με 7-5, 4-6, 6-4.

Καλά όλα αυτά, αλλά… Υπάρχει και ένα αλλά, καθώς πλέον η Γκοφ δεν είναι καθόλου σταθερή στην απόδοσή της, κάτι άκρως φυσιολογικό, καθώς ακόμα αναπτύσσεται τόσο σωματικά, όσο -και κυριότερα- ψυχολογικά. Η κίνησή της στο χώμα δεν είναι ιδανική και είναι ξεκάθαρο ότι δε νιώθει το ίδιο καλά, όσο στην σκληρή επιφάνεια.

Απέναντί της θα έχει μια παίκτρια, που ναι μεν βρίσκονται στο 1-1 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις (έλαβαν χώρα πέρυσι), ωστόσο η Σαμπαλένκα έχει εξελιχθεί αλματωδώς φέτος. Η 23χρονη Λευκορωσίδα έχει δείξει πως ούτε στο χώμα έχει αντίπαλο και μπορεί να κοντραριστεί μόνο με παίκτριες τύπου Μπάρτι, Οσάκα, Σερίνα Ουίλιαμς άντε βαριά βαριά και Χάλεπ.

Σερβίρει εξαιρετικά, κινείται γρήγορα και εκτελεί τρομερά χτυπήματα, τόσο με το forehand, όσο και με το backhand. Αν θέλουμε να βρούμε ένα ψεγάδι είναι η βιασύνη της να τελειώσει γρήγορα τους πόντους. Χθες, παραλίγο να την πατήσει από την εκνευριστικά υπομονετική και σταθερή στο πρώτο σετ Τόρμο στο υπέρ της 7-5, 6-1, αλλά στο δεύτερο σετ “καθάρισε” εύκολα.

Συμπέρασμα: Επειδή η Γκοφ δεν έχει την ίδια υπομονή και σταθερότητα στα χτυπήματά της, θα επιλέξουμε την επικράτηση της Σαμπαλένκα, σε συνδυασμό με το under 20,5 games, που προσφέρεται στο 2,10 από τον stoiximan.