Pick: Σαν στο σπίτι τους…

Άστον Βίλα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (09/05/2021, 16:05), Πρέμιερ Λιγκ Αγγλίας

Στην αναμέτρηση της Άστον Βίλα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το βαθμολογικό ενδιαφέρον εντοπίζεται θεωρητικά στους γηπεδούχους. Όμως, οι «κόκκινοι διάβολοι» παραδοσιακά αισθάνονται σαν στο σπίτι τους στο «Βίλα Παρκ».

Θέλει Ευρώπη η Άστον Βίλα, συζητήσιμη η εντός έδρας αξιοπιστία της

Για τους «χωριάτες», φυσικά, αυτό το παιχνίδι -όπως και ολόκληρη η εβδομάδα που έρχεται- είναι καθοριστική. Μετά την καταπληκτική εμφάνιση και το σπουδαίο «διπλό» επί της Έβερτον, παίζουν σε  δύο ματς τα ευρωπαϊκά τους όνειρα.

Με έξι βαθμούς κόντρα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σήμερα και Έβερτον την Πέμπτη, θα βρεθούν σε απόσταση δύο βαθμών από την έβδομη θέση π που δίνει εισιτήριο για του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ.

Η παρουσία της περασμένης εβδομάδας και η εκπληκτική άνεση στο κομμάτι της παραγωγής ευκαιριών (για πρώτη φορά παρουσιάστηκε έτσι από τότε που τραυματίστηκε ο αρχηγός Γκρίλις) αποτελούν οδηγό για την ομάδα του Ντιν Σμιθ.

Ωστόσο, η αξιοπιστία της Άστον Βίλα εντός έδρας παραμένει ιδιαίτερα συζητήσιμη. Μόλις 3 νίκες σε 9 αγώνες μέσα στο 2021 μετρούν οι «χωριάτες», που κατάφεραν μόλις 3 φορές να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους σε αυτό το διάστημα στο… άντρο τους.

«Βουνό» το πρόγραμμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η αποστολή πρόκρισης στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ επιτεύχθηκε παρά την ήττα στον επαναληπτικό με τη Ρόμα. Ωστόσο, τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ έχει μπροστά του ένα πρόγραμμα… βουνό, αφού μέσα σε 17 ημέρες θα παίξει 6 αγώνες, συμπεριλαμβανομένου του τελικού με τη Βιγιαρεάλ στις 26 Μαΐου.

Είναι λογικό, λοιπόν, ο Νορβηγός τεχνικός να έχει στο μυαλό του τη… συντήρηση των «κόκκινων διαβόλων», ώστε να ολοκληρώσουν με τον καλύτερο τρόπο της σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά –κυρίως- να σηκώσουν την κούπα στο Γκντάνσκ.

Εξπέρ των εκτός έδρας αποστολών, σπουδαία η παράδοση

Βέβαια, η Γιουνάιτεντ έχει… ξεχάσει πότε έχασε για τελευταία φορά  εκτός έδρας στο πρωτάθλημα. Πλέον, έχει συμπληρώσει 24 διαδοχικές εξόδους χωρίς ήττα (μετρώντας 15 νίκες) από τις 19 Ιανουαρίου 2020 όταν ηττήθηκε στο Λίβερπουλ.

Επιπλέον, το «Βίλα  Παρκ» είναι κάτι σαν δεύτερο… σπίτι της. Η τελευταία φορά που έχασε σε αυτό το γήπεδο ήταν στις 13 Οκτωβρίου 1999 (0-3 σε ένα ματς του Λιγκ Καπ). Από τότε μετρά 16 νίκες σε 21 επισκέψεις στο πλαίσιο όλων των διοργανώσεων, σημειώνοντας 38 γκολ (δηλαδή 1,8 τέρματα ανά ματς).

Με δεδομένη την άνεση που έχουν εκτός έδρας οι «κόκκινοι διάβολοι», αλλά και τις ανασταλτικές αδυναμίες των «χωριατών», φαίνεται ότι το ματς θα καταλήξει στα χέρια των πρώτων και μάλιστα με τον… παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή με πάνω από ένα τέρμα.

Αξίζει, λοιπόν, η επιλογή του combo «2 &  Over 1,5»,  που τιμάται στο 2,13 στο Pamestoixima.gr.