Pick: Ανταγωνιστική Στίβενς

Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα – Σλόαν Στίβενς (29/04/2021, 16:30) Madrid Open

Μετά από καιρό, θα ασχοληθούμε με αγώνα του γυναικείου τένις. Η Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα (Νο13) θα αντιμετωπίσει την Σλόαν Στίβενς (Νο51) στο πλαίσιο του 1ου γύρου του τουρνουά WTA 1000 της Μαδρίτης.

Λίγα χρόνια πριν, αυτή η μονομαχία θα αφορούσε στην πρώτη δεκάδα, αλλά αμφότερες οι παίκτριες έχουν πέσει στη βαθμολογία. Ειδικά, η Αμερικανίδα Στίβενς τα προηγούμενα δύο χρόνια έχασε εντελώς τη φόρμα της, χωρίς ιδιαίτερα σοβαρό λόγο (τραυματισμούς κτλ), ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο παρελθόν έφτασε μέχρι το Νο3 του κόσμου!

Κ φέτος η χρονια δεν ξεκίνησε καλά για την 28χρονη, καθώς μέτρησε τέσσερις συνεχόμενες ήττες, μέχρι να κερδίσει για πρώτη φορά στο Μαϊάμι πριν ένα μήνα ακριβώς. Ωστόσο, στο χώμα, μετράει 3-1 νίκες στις αρχές του Απρίλη, κόντρα σε πολύ καλές αντιπάλους, όπως οι Τομλιάνοβιτς και Κις.

Στην αντίπερα όχθη, η Μουγκουρούθα αποτελεί ξεκάθαρα το φαβορί στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Η Ισπανίδα παίζει εντός έδρας και θέλει να προχωρήσει όσο περισσότερο γίνεται στο τουρνουά. Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση φέτος, έχοντας ηττηθεί μονάχα από Σάκκαρη, Μπάρτι, Οσάκα, Κβίτοβα, Αντρεέσκου και Πουτίντσεβα σε σύνολο 27 αγώνων!

Οι μεταξύ τους αναμετρήσεις είναι πάντα πολύ ενδιαφέρουσες, με τις δύο τενίστριες να μετράνε από δύο νίκες η καθεμία, μία σε σκληρή επιφάνεια και μία στο χώμα.

Η Μουγκουρούθα είναι σε θέση να κερδίσει, όμως προέρχεται από έναν τραυματισμό στο αριστερό πόδι, κάτι που τον ώθησε στην ήττα – εγκατάλειψη κόντρα στην Πουτίντσεβα πριν τρεις εβδομάδες. Η πρόκληση για την Στίβενς είναι τεράστια και θα προσπαθήσει να δείξει ότι μπορεί να επιστρέψει σε κορυφαίο επίπεδο σε σταθερή βάση.

Θεωρούμε τεράστια ευκαιρία την απόδοση του 2,01 στο οποίο προσφέρεται το +5,5 games για την Στίβενς από το pamestoixima και θα το ακολουθήσουμε. Κερδίζουμε το στοίχημα ακόμα και αν η Αμερικανίδα ηττηθεί με λιγότερα από 6 games συνολική διαφορά.