Pick: Χρωστάει ένα καλό ματς

CFR Κλουζ – Ακαντέμικα Κλιντσένι (18/4/2021, 18:30) Ρουμανία Ι Λίγκα

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν εξαιρετική για την ομάδα του Κλουζ, η οποία πανηγύρισε ενώ σε δύο παιχνίδια δεν πέτυχε γκολ! Αφ’ ενός την περασμένη Κυριακή έφερε 0-0 στην Κραϊόβα με την Ουνιβερσιτάτεα. Σε ματς που είχε εξαρχής παθητικό ρόλο και σώθηκε τρεις φορές από τα δοκάρια! Κι αφ’ ετέρου στον τελικό του Σούπερ Καπ πριν τρεις ημέρες επικράτησε στα πέναλτι της Στεάουα (0-0 το ματς, δεν είχε παράταση). Κατέκτησε, λοιπόν, τον τίτλο σε ματς που έπρεπε να είχε διεξαθχεί στην αρχή της σεζόν.

Από τη μία, λοιπόν, η κούραση του μεσοβδόμαδου ματς (έστω και χωρίς το έξτρα 30λεπτο). Κι από την άλλη ο ενθουσιασμός για την πρώτη κούπα. Τι θα επικρατήσει; Η Κλουζ ξεκινάει τα πλέι οφ τίτλου με έναν βαθμό λιγότερο από τη Στεάουα (32 έναντι 33). Όπως γίνεται αντιληπτό, αν θέλει να διεκδικήσει τον τίτλο δεν πρέπει να έχει απώλειες, τουλάχιστον εντός, και τουλάχιστον με ομάδες που δεν την φτάνουν σε ποιότητα.

Υπερβατική σεζόν για Ακαντέμικα

Η Ακαντέμικα Κλιντσένι ολοκλήρωσε μια υπερβατική κανονική περίοδο με τον καλύτερο τρόπο. Δύο νίκες επί της Πόλι Ιάσι και της Ντινάμο Βουκουρεστίου, που της εξασφάλισαν παρουσία στην πρώτη εξάδα. Κι ενδεχομένως ελπίδες για Ευρώπη. Αν η Κραϊόβα κατακτήσει το κύπελλο και βρεθεί στην πρώτη τριάδα, τότε «ανοίγει» και η 4η θέση. Ο προπονητής Ποενάρου, βέβαια, παραδέχτηκε ότι ο μεγάλος στόχος επετεύχθη και τώρα απλά η ομάδα θα πάει για το «κάτι περισσότερο».

Η Κλουζ χρωστάει μια καλή εμφάνιση για να κλείσει την εβδομάδα. Στην έδρα της από τον Δεκέμβριο και μετά έκανε αήττητο σερί 6-3-0, οι 4/6 νίκες της με πάνω από ένα γκολ διαφορά. Αξίζει το ποντάρισμα σε ασιατικό στοίχημα -1 (σε νίκη της Κλουζ με ένα γκολ επιστρέφεται το ποντάρισμα), που το βρίσκουμε σε απόδοση 1,98 στη Bet365.