Pick: Εύλογη επιλογή

Λόιντ Χάρις – Φίλιπ Κραΐνοβιτς (17/03/2021, 18:00) Dubai Duty Free Tennis Championships

Λίγο ανατολικότερα από την Ντόχα και το Κατάρ πηγαίνουμε σήμερα και συγκεκριμένα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Εκεί διεξάγεται το τουρνουά ATP 500 στο Ντουμπάι, όπου σήμερα το απόγευμα διεξάγεται η αναμέτρηση του Λόιντ Χάρις με τον Φίλιπ Κραΐνοβιτς.

Ο Λόιντ Χάρις (Νο81) βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα το τελευταίο διάστημα, παίζοντας ίσως το καλύτερο τένις της ζωής του. Ο 24χρονος Νοτιοαφρικανός απέκλεισε στον προηγούμενο γύρο (2ο) τον Ντόμινικ Τιμ με το καθαρό 6-3, 6-4, ενώ στο προηγούμενο τουρνουά στην Ντόχα, είχε επικρατήσει επί του Σταν Βαβρίνκα (7-6, 6-7, 7-5), αλλά δεν τα κατάφερε απέναντι στον επίσης φορμαρισμένο Φούτσοβιτς.

Στην αντίπερα όχθη, ο Κραΐνοβιτς, που βρίσκεται στο Νο33 του κόσμου, δε βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του, αν και πρόκειται για ιδιαίτερα ταλαντούχο παίκτη. Ο Σέρβος κέρδισε τον Νταβίντοβιτς-Φοκίνα στον προηγούμενο γύρο με 7-5, 6-4, ωστόσο στα 29 του χρόνια δείχνει έλλειψη διάθεσης για να κάνει κάτι καλύτερο στο τένις και να ανέβει λίγο στην κατάταξη.

Για κανέναν λόγο δε δικαιολογείται ο ελαφρύς φαβοριτισμός προς την πλευρά του Κραΐνοβιτς, πλην της εμπειρίας. Όλα τα άλλα δείχνουν Χάρις και θα τον στηρίξουμε για να κερδίσει με απόδοση 2,01 στο pamestoixima.