Pick: Τα φιλικά του Τεν Κάτε

Αλ Ντάφρα – Αλ Ουάχντα (16/3/2021, 15:45) ΗΑΕ Αράμπιαν Γκαλφ Λιγκ

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην Αλ Ουάχντα δείχνουν πόσο σημαντικό είναι το πρεστίζ και το… κούτελο σ’ αυτά τα πρωταθλήματα. Η διοίκηση αποφάσισε να τελειώσει τον Σέρβο προπονητή Βουκ Ράσοβιτς μετά την βαριά εντός έδρας ήττα (0-4) από την Αλ Αϊν το Σάββατο. Aν και στις έξι αγωνιστικές που απομένουν δεν υπάρχει ούτε κάτι να κυνηγήσει, ούτε και φόβος υποβιβασμού.

Τη θέση του Σέρβου πήρε ένας παλιός μας γνώριμος, ο Χενκ Τεν Κάτε. Ο Ολλανδός άλλοτε προπονητής του ΠΑΟ έχει… ιστορία με τη συγκεκριμένη ομάδα. Την ανέλαβε την περίοδο 2018/19 και την «έβγαλε» στο Τσάμπιονς Λιγκ Ασίας με την 3η θέση. Ο Τεν Κάτε γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στα Εμιράτα. Υπήρξε και για δύο σεζόν προπονητής της Αλ Τζαζίρα. Οπότε θεωρήθηκε «σίγουρη» λύση, αν όχι για τώρα, τουλάχιστον για να αναδιοργανώσει την ομάδα. Στις 7/4 η Αλ Ουάχντα έχει το κρίσιμο πλέι οφ με την Αλ Ζάουρα του Ιράκ για την είσοδο στους ομίλους του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ Ασίας.

Προετοιμασία και μηνύματα

Είναι προφανές ότι οι αγώνες πρωταθλήματος μέχρι τότε θα λειτουργήσουν ως… προετοιμασία για τις επόμενες υποχρεώσεις. Η Αλ Ουάχντα έχει έμπειρους παίκτες, που ξέρουν πώς να παίρνουν τέτοια μηνύματα. Στο ντεμπούτο του Τεν Κάτε, που θα γίνει στην Μαντινάτ Ζαέντ, στην έρημο, εναντίον της «πατριώτισσας» Αλ Ντάφρα (επίσης από το εμιράτο του Αμπού Ντάμπι), τα φώτα θα είναι στραμμένα σ’ αυτούς.

Η Αλ Ντάφρα επίσης δεν κυνηγάει κάτι. Έχει μαζέψει τους 17 από τους 20 βαθμούς της εντός έδρας. Το χαρακτηριστικό της είναι ότι έχει σκοράρει σε όλα της τα ματς. Ακόμα και στην αναμέτρηση με την Αλ Νασρ (0-2), τη μοναδική που δεν καταγράφηκε γκολ υπέρ της, τα δύο γκολ της αντιπάλου προήλθαν από αυτογκόλ!

Είναι λογικό να αναμένεται ανοιχτό ματς, αφού η Αλ Ντάφρα δεν χαρίζει κάστανα σε κανέναν και η Αλ Ουάχντα έχει την «αύρα» του νέου κόουτς. To συνδυαστικό στοίχημα αμφίσκορο και over2,5 πληρώνει 1,84 στη Goalbet.