Pick: Περιθώρια για κόντρα

Σπάρτα Ροτ. – Βααλβάικ (13/3/2021, 22:00) Ολλανδία Ερεντιβίζιε

Το πρώτο μέρος της 26ης αγωνιστικής της Ερεντιβίζιε ολοκληρώνεται απόψε στο Ρότερνταμ με τη μονομαχία των Σπάρτα και Βααλβάικ. Οι δύο ομάδες βρίσκονται λίγο πιο πάνω από την τελευταία 3άδα και θα δουν με σοβαρότητα την αναμέτρηση.

Εξακολουθεί να προβληματίζει

Η Σπάρτα πήρε μια μικρή ανάσα με το μεσοβδόμαδο 1-0 στο Φένλο που διέκοψε το αρνητικό σερί (0-3-5). Για να τα καταφέρει, βέβαια, χρειάστηκε και τη βοήθεια της τύχης. Σκόραρε κόντρα στη ροή με αυτογκόλ (78’) και είχε ως MVP τον κίπερ Οκόγιε που έκανε την απόκρουση του αγώνα στην εκπνοή.

Υπήρξαν, πάντως, και απώλειες με τους βασικούς χαφ Αουασάρ και Ντουάρτε να γίνονται αναγκαστικές αλλαγές. Ακόμα κι αν δώσουν σήμερα «το παρών», ίσως δεν παρουσιαστούν στην επιθυμητή κατάσταση, ενώ και στους συμπαίκτες τους υπάρχει κούραση.

Παράλληλα, ο σύλλογος από το Ρότερνταμ αντιμετωπίζει κι έντονο πρόβλημα στο Ρότερνταμ (2-3-7) αγνοώντας τη νίκη σε 6 παιχνίδια (0-1-5).

Αξιόλογη και συμπαγής

Ούτε η Βααλβάικ κέρδισε στα πρόσφατα ταξίδια (0-4-3), όμως χάνει δύσκολα (3 σερί «Χ») και παίζει καλύτερα από τους γηπεδούχους.

Το αήττητο σερί (2-3-0), άλλωστε, τερματίστηκε άδικα από την Ουτρέχτη με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι στην εκπνοή (1-2 στο 97’). Θέλοντας να δώσει απαντήσεις είναι σε θέση να διαψεύσει την αρνητική παράδοση με τη Σπάρτα (5 σερί ήττες, 4 συνεχόμενες στ Ρότερνταμ).

Ανεξαρτήτως τελικού αποτελέσματος, το σετ δεν λέει όλη την αλήθεια. Η Βααλβάικ ικανοποιεί περισσότερο και είναι συμπαγής. Σε κανένα από τα τελευταία 14 παιχνίδια της δεν σημειώθηκε Over 3,5 κάτι αξιοσημείωτο για μια μικρομεσαία ομάδα της Ολλανδίας. Το κύριο θέμα της είναι η έλλειψη του εύκολου γκολ.

Συνεπώς, η κόντρα του φαβορί εμπεριέχει στοιχηματική αξία. Θεωρώντας πιθανή την ισοπαλία και θέλοντας να τη συμπεριλάβουμε στο παιχνίδι μας, καταλήγουμε στον συνδυασμό «X2+Under 4,5». Προσφέρεται στη Stoiximan σε αποδόσεις λίγο πάνω από τον διπλασιασμό (2,02).