Pick: Σφίγγουν τα πράγματα

Καϊσέρισπορ – Γαλατασαράι (13/3/2021, 18:00) Τουρκία Σούπερλιγκ

«Δεν μπορούμε να παίζουμε ποδόσφαιρο σε τέτοιο αγωνιστικό χώρο. Η διοίκηση θα πρέπει να κάνει κάτι γι’ αυτό, αντί να ασχολείται με το τι γράφεται στα social media»! Αυτή ήταν η… τελευταία ανάρτηση που έκανε ο Γιουνές Μπελχαντά ως παίκτης της Γαλατασαράι. Το συμβόλαιο του διεθνούς Μαροκινού χαφ τερματίστηκε πρόωρα το βράδυ της Πέμπτης από απόφαση της διοίκησης, στην οποία δεν εναντιώθηκε ο Φατίχ Τερίμ. Ο λόγος που αναφέρεται στην ανακοίνωση ήταν «προέβη σε δηλώσεις που μειώνουν το κλαμπ».

Η αντίδραση αυτή με τον Μπελχαντά (ενώ γενικά η διοίκηση είναι πολύ ανοιχτή στα social media κι έχει «καταπιεί» πιο σκληρές τοποθετήσεις παλαιότερα) δείχνει ότι τα ψηλά κεφάλια στη Γαλατά θέλουν να… σφίξουν τα πράγματα. Κι ο Τερίμ, φυσικά, από κοντά, χωρίς να χρειάζεται να το παίζει κακός. Στις δύο τελευταίες μέρες, μετά το επεισόδιο, το ρεπορτάζ λέει ότι τα αποδυτήρια της ομάδας ήταν πολύ σιωπηλά.

Αντίδραση, αλλά χωρίς νίκη

Η ομάδα έρχεται από δύο γκέλες, κι αυτό συνέβη με το που πάτησε την κορυφή. Εκτός έδρας ήττα από την Ανκαραγκούτσου, εντός έδρας ισοπαλία με τη Σίβασπορ. Αντέδρασε μεν, αλλά δε νίκησε. Δεν είναι αρκετό αυτό, αν είσαι η Γαλατά. Και βλέπεις τη Μπεσίκτας να έχει πέντε βαθμούς παραπάνω.

Σήμερα η Γαλατά παίζει στην Καισάρεια, απέναντι στην Καϊσέρισπορ. Με την οποία είχε «γκελάρει» στον πρώτο γύρο, όταν η Καϊσέρι βρισκόταν σε χειρότερη κατάσταση. Τώρα, παρά το ότι άλλαξε προπονητή κι εμπιστεύθηκε τον άπειρο Κουλακσίζ, δείχνει μαχητική. Της πήγαν όλα καλά και στο προηγούμενο ματς με την Χατάισπορ εκτός, στο οποίο πήρε ένα πολυτιμότατο τρίποντο με 3-1.

Το «απλό» διπλό της Γαλατά πληρώνει σχετικά χαμηλά, αλλά δικαίως βρίσκεται εκεί που βρίσκεται. Η διαφορά ποιότητας, αλλά και η προσήλωση που αναμένεται από την καλύτερη ομάδα λόγω και των τελευταίων γεγονότων, το δικαιολογεί. Μας παίρνει για παραπάνω ρίσκο, να ζητήσουμε τη νίκη της Γαλατά σε ασιατικό στοίχημα -1 (σε νίκη της με μόνο ένα γκολ παίρνουμε πίσω το ποντάρισμα). Το βρίσκουμε στο 2,10 στη Goalbet.