Pick: Τι δείχνουν οι αριθμοί…

Αλεξάντερ Μπάμπλικ – Αλεξέι Ποπίριν (28/02/2021, 10:00) Singapore Tennis Open

Ο τελικός του τουρνουά ATP 250 στη Σιγκαπούρη βρίσκεται στο σημερινό μας στόχαστρο. Ο Αλεξάντερ Μπάμπλικ, Νο46 στην παγκόσμια κατάταξη, θα αντιμετωπίσει τον Αλεξέι Ποπίριν, Νο114, με τη μεταξύ τους διαφορά να είναι δίκαιη, αλλά και λιγάκι υπερβολική.

Ο Μπάμπλικ, στα 23 του χρόνια, έχει δεδομένα μεγαλύτερη εμπειρία από τον αντίπαλό του, έχοντας παίξει σε περισσότερα μεγάλα τουρνουά στην καριέρα του. Ωστόσο, ο 21χρονος Ποπίριν αποτελεί ένα από τα μεγάλα ταλέντα του Αυστραλιανού τένις. Σίγουρα, δεν έχει δουλέψει όσο θα περίμεναν πολλοί, όμως φέτος έχει κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα.

Από το Australian Open, όπου κέρδισε στον 1ο γύρο τον Γκοφάν με 3-6, 6-4, 6-7, 7-6, 6-3 και ηττήθηκε στο 2ο από τον Λόιντ Χάρις 2-6, 6-1, 3-6, 7-6, 3-6, φάνηκε ότι ο Αυστραλός θέλει φέτος να κάνει το ξεπέταγμά του για να ανέβει περισσότερο στη βαθμολογία. Μεγάλο ατού στην προσπάθειά του δεν είναι άλλο από το καταπληκτικό σερβίς του και την εξαιρετική φυσική κατάσταση.

Στην αντίπερα όχθη, ο Μπάμπλικ έχει, κι αυτός, ένα σερβίς “δυναμίτη”, ενώ αρέσκεται πολύ να παίζει με το μυαλό των αντιπάλων του, εκτελώντας διάφορα “trick shots” στη διάρκεια ενός αγώνα, όπως είναι η εκτέλεση σερβίς από κάτω και διάφορα άλλα. Πνευματικά, δεν είναι πάντοτε σταθερός, γι’ αυτό και δεν έχει κάνει το βήμα παραπάνω μέχρι σήμερα στην καριέρα του.

Θεωρούμε δίκαιο φαβορί τον Μπάμπλικ, αλλά δεν αποκλείουμε και τη νίκη του Ποπίριν. Όμως, αν παρατηρήσουμε όλα τα φετινά παιχνίδια του δεύτερου, από τα εννέα που έχει δώσει, στα οκτώ υπήρχε ένα τουλάχιστον σετ που έληξε είτε 7-5, είτε 7-6, χωρίς να έχει σημασία ποιος το πήρε. Αυτό το γράφουμε γιατί θα οδηγηθούμε στην ποιο ασφαλή επιλογή των πολλών games στην αναμέτρηση.

Θεωρούμε ότι αξίζει και με το παραπάνω το ποντάρισμα στο over 23,5 games που προσφέρεται σε απόδοση 2,00 στην betshop.