Pick: Τρίτη διαδοχική επιτυχία

Κρίσταλ Πάλας – Μπέρνλι (13/02/2021, 17:00), Πρέμιερ Λιγκ Αγγλίας

Η Μπέρνλι μπορεί να μη βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα… λαμπερή στιγμή της σεζόν. Όμως, της δίνεται μια ευκαιρία να σημειώσει την τρίτη διαδοχική επιτυχία της επί της Κρίσταλ Πάλας, ειδικά τώρα που λείπει ο Ζαχά.

Αν περιμένει κάποιος οι φιλοξενούμενοι να φανούν επηρεασμένοι ψυχολογικά από τον αποκλεισμό τους από την Μπόρνμουθ στο Κύπελλο μάλλον θα διαψευστούν. Ο Σον Ντάις είχε… προδιαγράψει αυτή την εξέλιξη.

«Χλωμή» επιθετικά, αλλά με αμυντικό… οχυρό η Μπέρνλι

Μιλούσε από πριν για την προτεραιότητα που έχει η παραμονή. Γι’ αυτό και έκανε 8 αλλαγές, δίχως να το πολυσκεφτεί. Φυσικά, ουδείς μπορεί να ξεχάσει ότι η Μπέρνλι παραμένει 4 ματς (σε όλες τις διοργανώσεις) δίχως νίκη. Ούτε ότι έχει σημειώσει μόλις 5 γκολ στα 11 φετινά εκτός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος.

Όμως, το αμυντικό… οχυρό της συνήθως δουλεύει καλά (στο 45% των εκτός έδρας αποστολών έχει διατηρήσει ανέπαφη την εστία της) και είτε με αντεπιθέσεις, είτε με στατικές φάσεις είναι ικανή να… κλέβει νίκες.

Ανήμπορη διαρκώς χωρίς Ζαχά η Πάλας

Την ίδια στιγμή, η Κρίσταλ Πάλας αποδεικνύει διαρκώς ότι είναι ανήμπορη δίχως τον ηγέτη της, Βίλφριντ Ζαχά. Στο Λιντς, όπου ηττήθηκε εύκολα, ήταν… ανύπαρκτη επιθετικά.

Ο Ιβοριανός επιθετικός φαίνεται ότι θα λείψει για καιρό, λόγω μυϊκού τραυματισμού και οι «αετοί» καλούνται να… απογαλακτιστούν. Φέτος, όμως, δεν έχουν σκοράρει καν δίχως το μεγάλο αστέρι τους. Μετρούν 4 ήττες σε ισάριθμα ματς, μία εκ των οποίων ήταν στο Μπέρνλι στις 23 Νοεμβρίου.

Συνολικά, η Πάλας μετρά 17 ήττες και μόλις 2 νίκες σε 19 αγώνες χωρίς τον Ζαχά, ενώ προέρχεται από 2 σερί ήττες από την Μπέρνλι, με το ίδιο σκορ μάλιστα (1-0).

Το ενδεχόμενο, λοιπόν, να… παραπατήσουν ξανά οι Λονδρέζοι δίχως τον πρώτο σκόρερ τους, φαντάζει ιδιαίτερα πιθανό. Παρότι η Μπέρνλι δε φημίζεται για την επιθετική της ισχύ, έχει την ευκαιρία να κάνει ένα σημαντικό βήμα παραμονής.

Το «διπλό» σε τόσο υψηλές τιμές, όπως το 3,10 της Bwin, έχει αξία, παρά το δεδομένο ρίσκο.