Pick: Τώρα ή ποτέ για τη Σοσιεδάδ

Μπαρτσελόνα – Σοσιεδάδ (15/08/2021, 21:00), Α’ Ισπανίας

Η ζαλισμένη -από το σοκ της αποχώρησης του Μέσι- Μπαρτσελόνα περιμένει τη Σοσιεδάδ.

30 χρόνια χωρίς διπλό

Η είδηση των ημερών είναι προφανώς η αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι από την αγαπημένη του, Βαρκελώνη.

Ο Αργεντινός επιθετικός άφησε τους «μπλαουγκράνα» μετά από μια ολόκληρη ζωή (17 χρόνια για την ακρίβεια), αφού δεν ήταν δυνατό να καλυφθεί το συμβόλαιό του.

Οι Καταλανοί εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν διαφόρων ειδών προβλήματα, που έχουν να κάνουν με οικονομικής φύσεως ζητήματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα νέα αποκτήματα της Μπάρτσα (Γκαρθία, Εμερσον, Ντεπάι, Αγουέρο) άργησαν να δηλώσουν στη σχετική λίστα, καθώς δεν υπήρχε… χώρος στο «σάλαρι καπ».

Η λύση δόθηκε από τους «παλιούς» της ομάδας (Πικέ, Άλμπα, Σέρζι Ρομπέρτο, Μπουσκέτς), οι οποίοι αποδέχθηκαν τις μειώσεις των μισθών τους για να σώσουν την κατάσταση.

Το κακό για τους «μπλαουγκράνα» είναι ότι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος έχουν δύσκολο αντίπαλο.

Ο λόγος για τη Σοσιεδάδ, η οποία βαδίζει σε σταθερή τροχιά την τελευταία τριετία και έρχεται από την κατάκτηση του Κυπέλλου τον Απρίλιο για τη σεζόν 2019-20.

Τώρα, οι Βάσκοι έχουν μια μοναδική ευκαιρία για να σπάσουν την κάκιστη παράδοση στην έδρα της Μπαρτσελόνα, όπου έχουν να νικήσουν από το 1991!

Έκτοτε έχουν μία ισοπαλία και 26 ήττες στο πρωτάθλημα, με τις 23 εξ αυτών να είναι σερί! Μάλιστα, η συνολική παράδοση εκεί είναι 64-7-3 υπέρ των γηπεδούχων.

Μοναδικό αγκάθι για την ομάδα του Αλγουαθίλ οι απουσίες που έχει, καθώς θα λείψουν ο βασικός Μονρεάλ (μπακ), ο χρήσιμος χαφ Θουμπελντία και ο πολύτιμος φορ Ισάκ.

Σε κατάσταση… σοκ μετά το «αντίο» του Μέσι η Μπαρτσελόνα, που θα χρειαστεί χρόνο για να συνέλθει. Δύσκολα θα την πετύχει ξανά έτσι η καλοδουλεμένη Σοσιεδάδ, η οποία θέλει (και μπορεί) να σπάσει την «κατάρα» 30 χρόνων. Η διπλή ευκαιρία (Χ2) σε απόδοση 2,15 στην Bwin.