Pick: Σκοράρουν οι ξένοι

Τσιανγκράι – Ταμπίνς Ρόβερς (28/6/2021, 17:00) Τσάμπιονς Λιγκ Ασίας

Αυτή είναι η δεύτερη αγωνιστική του 8ου ομίλου της διοργάνωσης, ο οποίος για λόγους ταχύτητας και COVID-19 διεξάγεται εξ ολοκλήρου στην ουδέτερη Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν. Εκτός από τις δύο ομάδες που σήμερα τίθενται αντιμέτωπες, στον όμιλο μετέχουν ακόμα η κορεάτικη Τζεονμπούκ Μότορς και η ιαπωνική Γκάμπα Οσάκα.

Προφανώς αυτές οι ομάδες έχουν ελπίδες για την κατάκτηση των δύο πρώτων θέσεων, που οδηγούν και στην επόμενη φάση. Για τις δύο σημερινές αντιπάλους και μόνο η συμμετοχή τους στην κορυφαία διοργάνωση της Ασίας είναι επιτυχία. Αμφότερες προέρχονται από ήττα την πρώτη αγωνιστική, η Τσιανγκράι από τη Τζεονμπούκ με 2-1 και η Ταμπίνς Ρόβερς από την Γκάμπα Οσάκα με 2-0.

Με αγώνα κάθε τρεις ημέρες, θεωρείται βέβαιο ότι θα βρουν ρυθμό. Η Ταμπίνς, που είναι χειρότερη ποιοτικά, έχει το «αβαντάζ» ότι είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις μέχρι το τέλος Μαϊου, ενώ για την Τσιανγκράι η σεζόν ολοκληρώθηκε στις 11/4, με την κατάκτηση του κυπέλλου της Ταϊλάνδης. Έτσι, λοιπόν, αυτό που έχουν δει οι μπουκ από αγωνιστική συμπεριφορά είναι μόνο το δείγμα τους στα ματς πριν τρεις ημέρες.

Ζέστη και άμυνα

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 19:00 τοπική ώρα, σε μια Τασκένδη που «βράζει» με 38 βαθμούς Κελσίου. Βεβαίως και οι δύο ομάδες προέρχονται από χώρες που κάνει ζέστη, αλλά και έχει πολλή περισσότερη υγρασία. Ενδεχομένως αυτό, μαζί με τη δυσκολία τους στο σκοράρισμα στο πρώτο ματς τους (όπου αμφότερες έπαιξαν παθητικά λόγω ποιοτικότερου αντιπάλου) κάνει καχύποπτους τους μπουκ όσον αφορά την ικανότητά τους να σκοράρουν.

Πρόκειται, πάντως, για δύο ομάδες με επιθετικές αρετές όταν έχουν αντιπάλους που θεωρούνται βατοί. Αμφότερες βασίζονται σε ξένους επιθετικούς. Οι Βραζιλιάνοι Μπιλ και Φελίπε Αμορίμ για την Τσιανγκράι. Ο Μαυροβούνιος Κοπίτοβιτς και ο Σέρβος Μεχμέντοβιτς για την Ταμπίνς.

Η απόδοση του αμφίσκορου (1,83 στη Stoiximan) κρίνεται τουλάχιστον δίκαιη.