Pick: Το μαγικό ραβδάκι του Γκούτο Φερέιρα

Το μαγικό ραβδάκι του Γκούτο Φερέιρα

Φλαμένγκο – Μπαΐα (12/11/2021, 00:00), Βραζιλία Σέριε Α

Αντίδραση ψάχνει η Φλαμένγκο, αλλά το μαγικό ραβδάκι του Γκούτο Φερέιρα είναι πιθανό να τη δυσκολέψει. Από τότε που ανέλαβε τη Βιτόρια Μπαΐα ο 56χρονος προπονητής, η ομάδα βελτιώθηκε σημαντικά. Επί των ημερών του παραμένει αήττητη σε επτά ματς, κερδίζοντας τα τρία από αυτά. Με τελευταίο το κυριακάτικο 1-0 κόντρα στη Σάο Πάολο. Πήρε σημαντικούς πόντους, που την έχουν φέρει στο +3 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Έχοντας, μάλιστα, παιχνίδι λιγότερο από Σαπεκοένσε και Σπορτ Ρεσίφε. Κύριο χαρακτηριστικό της ομάδας η προσήλωση στην αμυντική λειτουργία, που αποτελεί και το βασικό της «όπλο». Σημαντικό, επίσης, ότι ακόμη κι ο ένας βαθμός απόψε, κόντρα στη Φλαμένγκο ίσως αποδειχτεί πολύτιμος.

Το μαγικό ραβδάκι του Γκούτο Φερέιρα

Το ερώτημα είναι αν μπορεί το μαγικό ραβδάκι του Γκούτο Φερέιρα να σταματήσει μια τόσο ποιοτική ομάδα όπως η Φλαμένγκο. Στη βραδιά τους οι πρωταθλητές μπορούν να ρίξουν τρία γκολ σε κάθε αντίπαλο, στον α΄ γύρο κέρδισαν 5-0 την Μπαΐα. Το γεγονός, ωστόσο, ότι στα τελευταία ματς ουσιαστικά αποχαιρέτισαν τον τίτλο, έχει επηρεάσει ψυχολογικά τους παίκτες. Στο αναπάντεχο 2-2 με την ουραγό Σαπεκοένσε ο εκνευρισμός ήταν διάχυτος. Κι όσο κι αν ο προπονητής, Ρενάτο Γκαούσο, αφιέρωσε πέντε λεπτά για να διαμαρτυρηθεί για τη διαιτησία, γεγονός είναι ένα: πως η Φλαμένγκο έμεινε 14 πόντους μακριά από την κορυφή. Επιπλέον, θα παραταχθεί χωρίς τέσσερις βασικούς: γκολκίπερ, πλάγιους μπακ και τον μεσοεπιθετικό Έβερτον Ριμπέιρο. Με βάση όλα αυτά, το 1.42 στον άσο μοιάζει να εμπεριέχει τεράστιο ρίσκο και το Χ2 στο 2,90 δείχνει προκληρικό. Αλλά εμείς θα προτιμήσουμε μια πιο συντηρητική επιλογή.

Ο τρόπος που παίζει η Μπαΐα μας οδηγεί στο ασιατικό 2 (+1,5), με απόδοση 1,70, που πληρώνεται ακόμη και με ήττα της Μπαΐα με ένα γκολ.