Pick: “Κόψε” και μοίρασε στα… δύο

Μαγιόρκα – Μπιλμπάο (14/02/2022, 22:00) Ισπανία, Πριμέρα Ντιβισιόν.

Το τραγούδι της Ελεωνόρας Ζουγανέλη «Κόψε και μοίρασε στα δύο», αποκτά… στοιχηματικό νόημα στο δευτεριάτικο ματς της Πριμέρα Ντιβισιόν που κλείνει την αυλαία της αγωνιστικής στην Ισπανία. Ξεκινάμε από ένα σπάνιο στατιστικό, που αναφέρει ότι η Μαγιόρκα δεν χάνει σε εννέα ματς που έδωσε Δευτέρα (8-1-0) και συνεχίζουμε με δεύτερο με την Αθλέτικ να μην χάνει σε οκτώ ματς (5-3-0) που έδωσε την ίδια μέρα. Οπότε με μία πρώτη σκέψη η ισοπαλία βολεύει αμφότερες…

Αν το καλοσκεφτούμε, όμως, έχει βάση δεδομένου ότι η Μαγιόρκα με «Χ» μένει πάνω από την γραμμή του υποβιβασμού σε απόσταση ασφαλείας, με ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε έναν πολύ σκληροτράχηλο αντίπαλο, ενώ οι Βάσκοι θα φύγουν από της Βαλεαρίδες Νήσους, όπου δεν κέρδισαν και πολλοί (μόνο η Μπάρτσα και η Οσασούνα και η πρώτη δεινοπάθησε), με ένα αποτέλεσμα που την διατηρεί σε ευρωπαϊκή τροχιά.

Μάλιστα για την πιο ποιοτική Μπιλμπάο τα πράγματα θα είναι πιο συντηρητικά δεδομένου ότι προέρχεται από το 1-1 (α’ ματς ημιτελικών κυπέλλου) με τη Βαλένθια την προηγούμενη Πέμπτη, κάτι που σημαίνει ότι θα έχει και λιγότερες μέρες ξεκούρασης σε σχέση με τους «νησιώτες». Σαν σημείο δε η ισοπαλία εκτός (8/12) δίνει και παίρνει για την Μπιλμπάο.

Από την άλλη η Μαγιόρκα «γέμισε» με τη νίκη με 2-1 απέναντι στην Κάντιθ, προφανώς όμως έχει πολλή δουλειά μέχρι να καταφέρει την παραμονή. Με δύο αμφισβητούμενα πέναλτι κατάφερε το τρίποντο, που ήταν μόλις το δεύτερο στις τελευταίες 14 αγωνιστικές. Στην έδρα της γυροφέρνει τα παιχνίδια προς την ισοπαλία (3-6-2) και ένα ακόμα μπορεί να «κάτσει» εκεί απόψε.

Συντρέχουν λόγοι για να κυνηγήσουμε με «μισή» μίζα την «ξερή» ισοπαλία στην αναμέτρηση σε απόδοση 3,30 στην Stoiximan.