Pick: Αντέχει ο Άρης στην Αθήνα

Αντέχει ο Άρης στην Αθήνα

ΑΕΚ – Άρης (31/10/20121, 19:30) Ελλάδα Σουπερλίγκ

Αντέχει ο Άρης στην Αθήνα, αλλά στο αποψινό ματς με την ΑΕΚ τα δεδομένα είναι διαφορετικά, συγκριτικά με προηγούμενα χρόνια. Κι αυτό γιατί η «Ένωση», με τις προσθήκες που έκανε το καλοκαίρι στο ρόστερ της αποδεικνύεται αξιόπιστη και αποτελεσματική. Βεβαίως, στο μοναδικό ντέρμπι που δοκιμάστηκε μέχρι τώρα, με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, δεν τα κατάφερε: ηττήθηκε 2-0. Είναι το πρώτο και μοναδικό ματς μέχρι τώρα, στο οποίο η ομάδα δεν βρήκε δίχτυα. Από αυτό το παιχνίδι, ωστόσο, μέχρι το αποψινό έχει μεσολαβήσει η αλλαγή προπονητή στην «Ένωση». Κι αυτή είναι μια σημαντική διαφοροποίηση, που έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσο άλλαξε την ίδια την ομάδα.

Αντέχει ο Άρης στην Αθήνα

Από την άλλη πλευρά, όχι μόνο αντέχει ο Άρης στην Αθήνα αλλά συχνά φεύγει με τους βαθμούς της νίκης. Πέρσι κέρδισε 2-0 την ΑΕΚ, 2-1 και 1-0 τον Παναθηναϊκό. Απέσπασε 0-0 στα πλέι οφ από την ΑΕΚ και μόνο από τον Ολυμπιακό ηττήθηκε 1-2. Με αντίπαλο την «Ένωση» παραμένει αήττητος στις τέσσερις τελευταίες επισκέψεις του στην έδρα της (μια νίκη, τρεις ισοπαλίες). Ένα ακόμη αξιοσημείωτο στοιχείο είναι κι αυτό: στα δέκα τελευταία παιχνίδια ανάμεσα στις δυο ομάδες, ανεξαρτήτως έδρας, σημειώθηκε μόλις μια νίκη γηπεδούχου. Καμία στα οκτώ πιο πρόσφατα.

Όλα αυτά, βεβαίως, αποτελούν παρελθόν. Η φετινή ΑΕΚ παρουσιάζεται ιδιαίτερα παραγωγική, χάρη κυρίως στην ποιότητα των νέων παικτών που ήρθαν στην ομάδα. Ειδικά του Τσούμπερ και του Άμραμπατ. Η απουσία του τελευταίου, μάλιστα, στο αποψινό ματς ίσως αποδειχτεί καθοριστική. Από την άλλη και ο Άρης είναι πολύ πιο παραγωγικός απ΄ ότι πέρσι. Έκανε την καλύτερη του εμφάνιση κόντρα στον Παναιτωλικό (5-1), ενώ οι παίκτες έδειξαν ότι μαθαίνουν πώς να αξιοποιούν τον Καμαρά. Έτσι, φαίνεται να έχει καλές πιθανότητες να σκοράρει στο ΟΑΚΑ. Το θέμα είναι αν αυτό αρκεί για να αποσπάσει η ομάδα θετικό αποτέλεσμα.

Το goal, στο 2.01 της Novibet, είναι μια επιλογή που έχει σημαντικές πιθανότητες επιβεβαίωσης, με βάση τον τρόπο που παίζουν οι δυο ομάδες.