Οι διαιτητές ρομπότ είναι γεγονός!

διαιτητές

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Διαιτητές ρομπότ θα χρησιμοποιηθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων για λήψη αποφάσεων οφσάιντ!

Το… πράγμα ξέφυγε πολύ. Σε λίγο το VAR θα μοιάζει παλιομοδίτικο, καθώς η FIFA ανακοίνωσε την απόλυτη πρωτοπορία και τη χρήση ρομπότ για τα οφσάιντ.

Η νέα καινοτομία στον χώρο του ποδοσφαίρου θα ξεκινήσει σήμερα Πέμπτη (3/2) στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Στην αναμέτρηση ανάμεσα σε Αλ Ζαζίρα και Πιράε (18:30) με την οποία ανοίγει η αυλαία.

Ειδικές κάμερες θα τοποθετηθούν στις οροφές του γηπέδου. Θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενός «συστήματος παρακολούθησης γραμμών», δημιουργώντας κινούμενους σκελετούς που θα βοηθήσουν στην επιτάχυνση της διαδικασίας λήψης αποφάσεων σχετικά με αποφάσεις οφσάιντ.

Οι διαιτητές ρομπότ

Οι διαιτητές του VAR θα λαμβάνουν άμεσα την ειδοποίηση από τους διαιτητές ρομπότ. Οι αποφάσεις για το αν ένας παίκτης βρίσκεται ή όχι σε αντικανονική θέση, θα λαμβάνονται σε μισό δευτερόλεπτο!

Η Τσέλσι θα είναι η πρώτη ομάδα από την Πρέμιερ Λιγκ και την Ευρώπη, που θα έχει εμπειρία στη δοκιμή της νέας τεχνολογίας. Την ερχόμενη εβδομάδα  θα ταξιδέψει στο Άμπου Ντάμπι για τους ημιτελικούς του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων.

Αν το όλο εγχείρημα στεφθεί με επιτυχία, τότε η FIFA θα χρησιμοποιήσει τους διαιτητές ρομπότ και στο φετινό Μουντιάλ του Κατάρ.