Μπουντεσλίγκα: Το πρωτάθλημα της απόλυτης μοιρασιάς

Το πρωτάθλημα της απόλυτης μοιρασιάς. Αυτό ακριβώς είναι η φετινή Μπουντεσλίγκα, τουλάχιστον όσον αφορά τις οκτώ πρώτες αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί μέχρι τώρα. Σταθερή αξία το over 3.5 και τα αμφίσκορα, ενώ η επανέναρξη (την περασμένη εβδομάδα) επεφύλαξε μια έκπληξη: στα εννέα ματς δεν υπήρχε ούτε ένας άσος (πέντε διπλά, τέσσερις ισοπαλίες).

Το πρωτάθλημα της απόλυτης μοιρασιάς

Ξεκινάμε από τα βασικά: 72 ματς έχουν διεξαχθεί μέχρι τώρα στην Μπουντεσλίγκα, με τον άσσο να είναι, οριακά, τρίτο σημείο! Έχει 23 εμφανίσεις, έναντι 24 εμφανίσεων του «Χ» και 25 του «2», που είναι το πρώτο σημείο στη διοργάνωση, μέχρι στιγμής. Να γιατί λέμε… το πρωτάθλημα της απόλυτης μοιρασιάς. Δεν ισχύει, βεβαίως, το ίδιο για τα αμφίσκορα που υπερτερούν συντριπτικά: 50-22. Ούτε για τα over, που έχουν 41 εμφανίσεις, έναντι 31 του under. Εννοείται ότι το under 1.5 βρίσκεται πολύ χαμηλά, έχοντας μόλις επτά εμφανίσεις στα 72 ματς. Αντίθετα, το over 3.5 έχει επιβεβαιωθεί συνολικά 30 φορές και σε ποσοστό 41,5%.

Η Βόλφσμπουργκ του under

Μέσα στον… κακό χαμό των αμφίσκορων και του over 3.5 ξεχωρίζει σαν τη… μύγα μέσα στο γάλα η Βόλφσμπουργκ: η μοναδική ομάδα στην Μπουντεσλίγκα που δεν έχει ούτε ένα over 3.5! Αντίθετα, η Μπάγερν με κανένα under και η Μάιντζ με ένα είναι εκείνες που προπορεύονται στη λίστα με τα περισσότερα over. Για την Βόλφσμπουργκ (η οποία υποδέχεται απόψε, Παρασκευή, τη Βέρντερ Βρέμης) αξίζουν δυο επισημάνσεις ακόμη: πρώτα ότι είναι η ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες (μαζί με την Βέρντερ, έχουν από πέντε!). Και μετά ότι έχει επιβεβαιώσει στα έξι από τα οκτώ παιχνίδια της το σύνολο 2-3 γκολ. Κάτι ανάλογο έχει κάνει και η Βέρντερ με 5/8 επιβεβαιώσεις.

Όσα φάμε κι όσα βάλουμε!

Μερικές αξιοσημείωτες επισημάνσεις από την εικόνα των ομάδων της Μπουντεσλίγα, μέχρι τώρα:

-Δυο από τα οκτώ ματς της Μπάγερν είχαν 7+ τέρματα. Συνολικά το συγκεκριμένο εύρος τερμάτων εμφανίστηκε τέσσερις φορές και στις δυο ήταν παρούσα η Χέρτα. Που έχασε 4-3 από την Μπάγερν και 5-2 από την Ντόρτμουντ.

Φράιμπουργκ είναι η ομάδα με τα περισσότερα αμφίσκορα ημιχρόνου (τέσσερα στα οκτώ). Από αυτά, το ένα έγινε και over 2.5. Χοφενχάιμ, Μάιντζ και Λεβερκούζεν έχουν από τρία αμφίσκορα ημιχρόνου.

Μάιντζ έχει επιβεβαιώσει τα 4-6 γκολ στα επτά από τα οκτώ παιχνίδια της και είναι η ομάδα με τα περισσότερα over 3.5 στην κατηγορία. Έχει πιο πολλά κι από την Μπάγερν!

-Τέλος, το σκορ 1-1 είναι εκείνο που έχει εμφανιστεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μέχρι τώρα, με 19 εμφανίσεις και ποσοστό μεγαλύτερο του 25%.