BIG MATCH
STATS
Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες μία φορά. Τον Μάρτιο του 2016, η Ελλάδα επιβλήθηκε 2-1 εντός έδρας με γκολ των Τζαβέλα και Καρέλη. Ο Τομάσεβιτς είχε ισοφαρίσει για το Μαυροβούνιο.
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
Προβληματισμό προκάλεσε η εικόνα στο φιλικό της Πέμπτης στην Αρμενία, όπου γνώρισε την ήττα με 1-0. Δέχθηκε γκολ στο 19’, δεν έβγαλε αντίδραση στο πρώτο ημίχρονο. Βελτιωμένη η εικόνα του στην επανάληψη, όμως δεν κατόρθωσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την αντίπαλη άμυνα. Πίεσε προς το τέλος, καθώς από το 83’ απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα αλλά χωρίς ουσία. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Μίοτρακ Ραντούλοβιτς, ο οποίος δοκίμασε το σύστημα 3-4-3, υπογράμμισε ότι απέναντι στην Ελλάδα θα χρησιμοποιήσει διαφορετικό σχηματισμό. Προφανώς, θα γίνουν και πάλι «πειραματισμοί» με παίκτες εν όψει των υποχρεώσεων στο Nations League (με Βοσνία, Φινλανδία, Ρουμανία ο όμιλος). Επίσης, θα δοθούν ευκαιρίες σε νεαρούς ποδοσφαιριστές. «Με την επιστροφή των Γιόβετιτς, Σάβιτς και Βέσοβιτς θα παρουσιαστούμε διαφορετικοί σε σχέση με το Ερεβάν», επισήμανε ο Ραντούλοβιτς. Το Μαυροβούνιο καταγράφει μία νίκη στα έντεκα πρόσφατα παιχνίδια του, απέναντι στο Γιβραλτάρ. Υπέστη έξι ήττες. Δεν έχει κερδίσει στα πέντε τελευταία εντός (τρεις ήττες). Στον αγωνιστικό τομέα, αποχώρησε ο Τζούρτζεβιτς (ε), αντίθετα υπολογίζονται οι Γιόβετιτς (ε), Σάβιτς (α) και Βέσοβιτς (α), οι οποίοι δεν έπαιξαν στην Αρμενία.
ΓΚΟΛ ΑΝΑ 15ΛΕΠΤΟ |
|||||
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ | |||||
0 - 15΄ | 16΄- 30΄ | 31΄- 45΄ | 46΄- 60΄ | 61΄-75΄ | 76΄- 90+ |
ΕΛΛΑΔΑ
Θετικό το ντεμπούτο του Γκουστάβο Πογιέτ στην Εθνική, η οποία κέρδισε 1-0 στη Ρουμανία την Παρασκευή. Εξαιρετική η εικόνα στο πρώτο ημίχρονο, σκόραρε στο 39’, ενώ νωρίτερα ακυρώθηκε –λανθασμένα- και άλλο γκολ. Δεν ήταν το ίδιο καλή στην επανάληψη, απειλήθηκε, κυρίως από «στημένες» φάσεις, ωστόσο κατόρθωσε να κρατήσει τη νίκη, που προσφέρει αυτοπεποίθηση. Ικανοποιημένος δήλωσε ο Ουρουγουανός ομοσπονδιακός προπονητής, ο οποίος παρέταξε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με 4-2-3-1, το οποίο μεταβαλλόταν σε 4-3-3 όταν αμυνόταν. Θεωρείται δεδομένο ότι κόντρα στο Μαυροβούνιο θα υπάρξουν αλλαγές σε πρόσωπα μιας και θέλει να δει κάποια πράγματα εν όψει της πρόκλησης του Nations League (Κόσοβο, Βόρεια Ιρλανδία, Κύπρος ή Εσθονία, οι αντίπαλοι). «Μέχρι στιγμής είμαστε ευχαριστημένοι με όσα έχουμε πετύχει. Το είδαμε και κόντρα στη Ρουμανία, στο πρώτο μέρος τα πήγαμε καλύτερα, στο δεύτερο όχι και τόσο. Για αυτό και κάναμε κάποιες αλλαγές. Με το Μαυροβούνιο, ίσως δούμε διαφορετικά πρόσωπα, γιατί θέλω να δω τους παίκτες μου, πόσους δεν ξέρω», σημείωσε ο Πογιέτ. Σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στη Ρουμανία, θα απουσιάσει ο Τζαβέλας (α) λόγω ενοχλήσεων.
ΓΚΟΛ ΑΝΑ 15ΛΕΠΤΟ |
|||||
ΕΛΛΑΔΑ | |||||
0 - 15΄ | 16΄- 30΄ | 31΄- 45΄ | 46΄- 60΄ | 61΄-75΄ | 76΄- 90+ |
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΟΜΑΔΕΣ | ΑΓΩΝΕΣ | ΒΑΘΜ. | Ν. | Ι. | Η. | ΤΕΡΜ. |
ΠΑΡΑΔΟΣΗ (ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10 ΜΑΤΣ)
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ | ΕΛΛΑΔΑ | |
1 | ΑΡΙΘΜ. ΜΑΤΣ | 1 |
0 | ΝΙΚΕΣ | 1 |
0 | ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ | 0 |
1 | ΗΤΤΕΣ | 0 |
1 | ΤΕΡΜ. ΥΠΕΡ | 2 |
2 | ΤΕΡΜ. ΚΑΤΑ | 1 |
ΕΞΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ | |||
07/09/21 | ΛΕΤΟΝΙΑ | 0-0 | |
08/10/21 | ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ | 3-0* | |
11/10/21 | ΝΟΡΒΗΓΙΑ | 0-2* | |
13/11/21 | ΟΛΛΑΝΔΙΑ | 2-2 | |
16/11/21 | ΤΟΥΡΚΙΑ | 1-2 | |
24/03/22 | ΑΡΜΕΝΙΑ | 0-1* |
ΕΞΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ | |||
08/09/21 | ΣΟΥΗΔΙΑ | 2-1 | |
09/10/21 | ΓΕΩΡΓΙΑ | 2-0* | |
12/10/21 | ΣΟΥΗΔΙΑ | 0-2* | |
11/11/21 | ΙΣΠΑΝΙΑ | 0-1 | |
14/11/21 | ΚΟΣΟΒΟ | 1-1 | |
25/03/22 | ΡΟΥΜΑΝΙΑ 1-0* |
ΣΚΟΡΕΡ
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ | Γκολ | ΕΛΛΑΔΑ | Γκολ |
ΣΚΟΡΕΡ ΠΡΩΤΩΝ ΓΚΟΛ
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ | Γκολ | ΕΛΛΑΔΑ | Γκολ |
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ (Η2Η)
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ | ΕΛΛΑΔΑ |