Τριπλασιασμός με επίκεντρο τον… ανηψιό Χένες

Μπάγερν – Χόφενχαϊμ (23/10/2021, 16:30), Μπουντεσλίγκα

Από δύο εντυπωσιακά αποτελέσματα προέρχεται η Μπάγερν, το 5-1 μέσα στο Λεβερκούζεν και το 4-0 στην έδρα της Μπενφίκα. Στο πρώτο φούλαρε τις μηχανές και πέτυχε όλα τα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο έκανε κάτι αντίστοιχο για περίπου ένα τέταρτο (70′-84′). «Τρομάζει»…

Χωρίς Νάγκελσμαν στον πάγκο

Βέβαια στο ματς της Λισαβόνας δεν ήταν στον πάγκο της ο Νάγκελσμαν, αλλά ο βοηθός του, Ντίνο Τόπμελερ, διότι ο 34χρονος προπονητής βρέθηκε θετικός σε Covid-19. Μπήκε σε καραντίνα, έμεινε στο ξενοδοχείο και δεν επέστρεψε με την υπόλοιπη αποστολή, ενώ δε θα είναι στον πάγκο ούτε στο αποψινό ματς. Μικρό το κακό, θα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους συνεργάτες του μέσω τηλεφώνου, απλά θα λείπει ως φυσική παρουσία.

Δικό της… παιδί ο Χένες

Η Μπάγερν υποδέχεται τη Χόφενχαϊμ, στην οποία προπονητής είναι ο Σεμπάστιαν Χένες, ανηψιός του ζωντανού «θρύλου» των Βαυαρών, Ούλι Χένες, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στην ομάδα υπηρετώντας την (πριν αποσυρθεί το 2019) από διάφορα πόστα για 49 χρόνια! Από απλός παίκτης, μέχρι πρόεδρος του συλλόγου. Ο Σεμπάστιαν Χένες, επίσης, την τριετία 2017-2020 θήτευσε στα τμήματα υποδομής της Μπάγερν, γενικά είναι δικό της παιδί. Μάλιστα, υπάρχουν… φήμες, πως πέρσι η Μπάγερν είχε κάνει τα στραβά μάτια στο μεταξύ τους ματς του πρώτου γύρου, όταν ηττήθηκε με 4-1 από τη Χόφενχαϊμ, που ήταν η μοναδική ήττα που έκανε, σε όλες τις διοργανώσεις, μέχρι τη χειμερινή διακοπή.

Όπως και να έχει, η Χόφενχαϊμ είναι καλά αγωνιστικά, προέρχεται από νίκη 5-0 επί της Κολωνίας. Δεν ξέρουμε αν θα κερδίσει την Μπάγερν στο Μόναχο (δύσκολο), ωστόσο το να σκοράρουν και οι δύο στο πρώτο ημίχρονο, όπως έγινε στις 2 περσινές τους συναντήσεις, «πληρώνει» αρκετά καλά, στο 3.25.