Το ξαδιάντροπο στήσιμο του αιώνα στη Β’ Κολομβίας!

ξαδιάντροπο

 

Όταν ακούς τη λέξη Κολομβία συνειρμικά το μυαλό σου πάει στον Εσκομπάρ και τα καρτέλ. Από δω και πέρα θα αναμοχλεύει η μνήμη και το ξαδιάντροπο στήσιμο του αιώνα!

Τελευταία αγωνιστική του Β’ ομίλου των πλέι οφ της ανόδου. Τρεις ομάδες διεκδικούν τον τίτλο και το εισιτήριο στη μεγάλη κατηγορία. Έγιναν πράγματα και θαύματα για να το πάρει τελικά η Ουνιόν Μαγκνταλένα.

Η Φορταλέζα ήταν το φαβορί. Είχε 10 βαθμούς και υποδέχονταν την Μπογκοτά, που είχε χάσει στον αντίποδα κάθε ελπίδα. Η Γιανέρος με 7 βαθμούς αντιμετώπιζε την Ουνιόν Μαγκνταλένα (8), με τις δύο ομάδες να διατηρούν ελπίδες, εφόσον η Φορταλέζα έχανε εντός έδρας. Η Γιανέρος, όμως, ήθελε τρία γκολ διαφορά, για να είναι καλύτερη στην ισοβαθμία, ενώ η Ουνιόν απλά νίκη με οποιοδήποτε σκορ, καθώς θα είχε έναν παραπάνω βαθμό.

Το ξαδιάντροπο στήσιμο

Στο ημίχρονο η Φορταλέζα έχασε 2-1 από την Μπογκοτά. Στην έδρα της Γιανέρος, η τοπική ομάδα μέχρι το 95′ ήταν μπροστά στο σκορ 1-0. Στα επόμενα 60 δευτερόλεπτα ήρθαν όλα τούμπα με ξαδιάντροπο τρόπο. Σε τέτοιο σημείο που οι διεθνείς Κολομβιανοί ποδοσφαιριστές Χουάν Κουαδράδο της Γιουβέντους και Ματέους Ουρίμπε της Πόρτο να κάνουν λόγο για «έλλειψη σεβασμού» και «ημέρα ντροπής για το ποδόσφαιρο της Κολομβίας»!

Στο 90’+5′ ο Ίθαν Γκονζάλες ισοφάρισε σε 1-1, τελειώνοντας οριστικά τις ελπίδες των γηπεδούχων. Η Ουνιόν Μαγκνταλένα χρειάζονταν ένα γκολ, για να πάρει εκείνη την άνοδο. Κάτι που συνέβη μερικά δευτερόλεπτα αργότερα!

Εννέα από τους έντεκα παίκτες απλά κοιτούσαν τη μπάλα και μόνο ένας αμυντικός (Νο. 25) και ο τερματοφύλακας δεν είχαν ιδέα. Οι υπόλοιποι απλά άνοιγαν κυριολεκτικά διάδρομο!

Έξαλλοι οι οπαδοί της Γιανέρος αποδοκίμασαν τους παίκτες. Τους πέταξαν διάφορα αντικείμενα φωνάζοντας τους «πόσα λεφτά σας έδωσαν που…ας γιοι;»!

Την ίδια στιγμή η Ένωση Ποδοσφαιριστών Κολομβίας, ζητά να γίνει έρευνα.

Άντε και καλά… πονταρίσματα!