Της έχει πάρει τον αέρα

Φόλενταμ – Έμεν (26/10/2021, 21:00) Ολλανδία Κύπελλο

Μετά τους προκριματικούς γύρους, όπου συμμετείχαν ερασιτεχνικοί σύλλογοι χαμηλότερων κατηγοριών, ξεκινάει σήμερα «επίσημα» το Κύπελλο Ολλανδίας. Στον 1ο γύρο μπαίνουν και οι ομάδες των πρώτων δύο κατηγοριών, με εξαίρεση τους «ευρωπαίους» (Άγιαξ, Άλκμααρ, Φέγενορντ, Αϊντχόφεν, Φίτεσε).

Στο αποψινό πρόγραμμα υπάρχουν 11 αναμετρήσεις, όμως λίγες είναι αυτές που παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Ανάμεσά τους και το ντέρμπι της Β’ Κατηγορίας μεταξύ των Φόλενταμ και Έμεν.

Αμφότερες κυνηγούν την άνοδο στην Ερεντιβίζιε, όμως δεν θα δουν με αδιαφορία το παιχνίδι ακόμα κι αν πραγματοποιήσουν ορισμένες αλλαγές. Εξάλλου, παραδοσιακά, το ροτέισον στον θεσμό δεν είναι μεγάλο.

Αμφότερες σε φόρμα

Η Φόλενταμ έχει εγκατασταθεί τις τελευταίες αγωνιστικές στην κορυφή της Έρστε Ντιβίζιε. Με το «διπλό» επί της Άλκμααρ Β (1-0) διεύρυνε το αήττητο σερί (8-2-0, 6 διαδοχικές νίκες). Η μοναδική ήττα της ήρθε στις 13 Αυγούστου στο γήπεδό της από την -εξίσου ισχυρή- Ντεν Χάαγκ.

Η Έμεν, από την πλευρά της, έδειξε κάποιες δυσκολίες προσαρμογής μετά τον υποβιβασμό (1-1-3). Μετά τις αρχές Σεπτεμβρίου, ωστόσο, πήρε μπρος κερδίζοντας τις 6/7 αναμετρήσεις που ακολούθησαν (6-0-1, 4 σερί «διπλά»).

Η παράδοση δείχνει «διπλό»

Τα αποτελέσματα και των δύο ομάδων είναι θετικά, όμως δεν περνά απαρατήρητη μια ελαφρά πτώση στην απόδοση της Φόλενταμ. Οι τελευταίες δύο επιτυχίες της, άλλωστε, ήρθαν με 1-0 ενώ σε αμφότερες δέχθηκε αρκετές φάσεις.

Με την Έμεν να αρέσκεται στο παιχνίδι των αντεπιθέσεων, κάτι τέτοιο είναι πιθανόν να συμβεί και σήμερα. Με το μέρος της φιλοξενούμενης, εξάλλου, είναι και η πρόσφατη παράδοση. Έχει κερδίσει τις 5/6 πιο πρόσφατες συναντήσεις τους (5-0-1), ενώ μετράει 3 συνεχόμενα «διπλά».

Με το ενδεχόμενο νίκης της Έμεν να βρίσκεται σε τιμές τριπλασιασμού το ρίσκο δείχνει να αξίζει. Οι αποδόσεις, μάλιστα, παραμένουν αξιόλογες ακόμα κι αν κάνουμε την κάλυψη στην ισοπαλία.