Σύγκρουση γειτόνων και «ομόκιλων»

Σάουθεντ – Μπάρνετ (1/2, 21:45), Νάσιοναλ Λιγκ Αγγλίας

Στο Σάουθεντ η ομώνυμη τοπική ομάδα υποδέχεται την γειτόνισσα Μπάρνετ, σε ντερμπάκι τοπικού ενδιαφέροντος, με την αναμέτρηση να είναι εξ αναβολής για την 22η αγωνιστική της Νάσιοναλ Λιγκ.

Οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν άλλη μια εμφάνιση «σήμα κατατεθέν» τους κόντρα στην ουραγό Ντόβερ, τουτέστιν κατάφεραν επιδεικνύοντας κυνισμό  να κερδίσουν 1-0, χωρίς να πείσουν με την επίδοσή τους σε ακόμα ένα ματς.

Αυτή, βέβαια, είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Γιατί η άλλη λέει πως οι «μπλε» του τεχνικού Μάχερ τρέχουν αήττητο έξι αγώνων στο πρωτάθλημα (4-2-0 / δύο νίκες 1-0, δύο με σκορ 2-1) και τουλάχιστον έχουν δώσει μια και καλή «στοπ» στα σενάρια υποβιβασμού.

Το θέμα είναι πως από τις θέσεις των μπαράζ ανόδου τη χωρίζουν ήδη 16 βαθμοί, οπότε τα όνειρα άμεσης επιστροφής στη Λιγκ2 μάλλον πρέπει να περιμένουν.

Σε αγωνιστική καθίζηση οι Λονδρέζοι και…

Η Μπάρνετ άρχισε τη χρονιά ως ένα από τα φαβορί για υποβιβασμό. Και τώρα θα ήταν σίγουρα κάτω από την επικίνδυνη ζώνη, αν η διοίκησή της δεν έπαιρνε τη σωστή απόφαση, να απομακρύνει δηλαδή τον «επικίνδυνο» Χάρι Κιούελ και να πορευτεί με τον Ιρλανδό Μπρέναν στον πάγκο. Μεγάλο ανέκδοτο ο Αυστραλός…

Από τη στιγμή που προχώρησε η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, οι λονδρέζοι πήραν τα πάνω τους και με ένα ντεμαράζ θετικών αποτελεσμάτων απομακρύνθηκαν από την επικίνδυνη ζώνη και… πήραν οξυγόνο!

…με πρόβλημα στα μετόπισθεν

Ενδεχομένως και λίγο περισσότερο απ’ όσο έπρεπε, καθώς το τελευταίο διάστημα, με το μεγάλο άγχος να έχει φύγει από τα πόδια των παικτών και τις υποχρεώσεις λόγω και της πανδημίας να ξεπετάγονται χωρίς πρόγραμμα, η Μπάρνετ αρχίζει να βγάζει σημάδια απορρύθμισης!

Στις δύο τελευταίες ήττες δέχθηκε εννέα γκολ (1-4 από την Τσέστερφιλντ, 0-5 από την Στόκπορτ) και πρέπει να αρχίσει επειγόντως να παίρνει αποτελέσματα, για να μην μπλέξει και πάλι.

Ο Μπρέναν θα παρατάξει τους φιλοξενούμενους με πιο επιθετικούς προσανατολισμούς, κυνηγώντας ένα γρήγορο γκολ. Η Σάουθεντ παρά την απουσία του γκολτζή Μέρφι, έχει τον τρόπο της στο «Roots Hall». Το goal/goal άνοιξε στο 1.90 και κατρακύλησε κάτω από το 1.75! Μέχρι εκεί, έχει αξία, όπως και αρκετές πιθανότητες επιβεβαίωσης.