Συνάντηση κορυφής με φαβορί

Ρέιντζερς – Χαρτς (16/10/2021, 17:00) Σκωτία Πρέμιερ

Ντέρμπι σήμερα ανάμεσα στις ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις στην Πρέμιερ Σκωτίας. Κι αν για την πρωταθλήτρια Ρέιντζερς αυτό είναι φυσιολογικό, η εξαιρετική πορεία της νεοφώτιστης Χαρτς αποτελεί (μίνι) έκπληξη.

Μέχρι στιγμής μόλις ένας βαθμός χωρίζει τους δύο αντιπάλους, όμως παράδοση και αριθμοί καθιστούν ως φαβορί τους γηπεδούχους. Πάμε, όμως, να δούμε πιο αναλυτικά κάποια από τα δεδομένα.

Οι αριθμοί γέρνουν την πλάστιγγα

Η Ρέιντζερς θα προσπαθήσει να διατηρηθεί στην κορυφή, αλλά και να διευρύνει το αήττητο σερί στο «Άιμπροξ». Αυτό κρατάει από τις 4 Μαρτίου 2020 και το 0-1 από τη Χάμιλτον (22-1-0, στα 17 κράτησε το μηδέν). Μοναδική απώλεια στο διάστημα που ακολούθησε το φετινό 1-1 με τη Μάδεργουελ στις 19 Σεπτεμβρίου.

Πέρα από την εξαιρετική εντός έδρας παρουσία, η ομάδα του Τζέραρντ έχει με το μέρος της και την παράδοση. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχασε μόνο 1/25 τελευταία ματς πρωταθλήματος απέναντι στη Χαρτς (19-5-1) και κανένα από τα 10 πιο πρόσφατα στο γήπεδό της (9-1-0, 6 σερί νίκες).

Δεν φτάνει ο ενθουσιασμός

Τα παραπάνω δεδομένα δεν ευνοούν τους φιλοξενούμενους, όμως δεν θα τους εμποδίσουν από το να αγωνιστούν με άγνοια κινδύνου. Επανήλθαν, άλλωστε, φέτος με άγριες διαθέσεις στα… σαλόνια της Πρέμιερ.

Η Χαρτς τα πηγαίνει περίφημα και παραμένει μέχρι στιγμής η μόνη αήττητη ομάδα της κατηγορίας (5-3-0). Διαθέτει μαζί με Ρέιντζερς και Χιμπέρνιαν την καλύτερη επίθεση (14 γκολ) και μαζί με Νταντί Γιουνάιτεντ το καλύτερο παθητικό (5).

Ο Ρόμπι Νίλσον υποσχέθηκε στους φιλάθλους πως η ομάδα του θα παρουσιαστεί χωρίς φόβο στο «Άιμπροξ». Και η αλήθεια είναι πως το συγκρότημα από το Εδιμβούργο είναι σε θέση να παλέψει.Πιστεύουμε, ωστόσο, ότι εύκολα η δύσκολα θα λυγίσει, με τη Ρέιντζερς να έχει δικαίως τον πρώτο λόγο στα προγνωστικά.

Για καλύτερες τιμές ο άσος της Ρέιντζερς κόντρα στη Χαρτς μπορεί να συνδυαστεί με το Over 1,5.