Πρώτη κούπα της σεζόν!

Τσέλσι –  Λίβερπουλ (27/2/2022, 18:30), Τελικός Λιγκ Καπ Αγγλίας

* Λίβερπουλ και Τσέλσι θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο Γουέμπλεϊ (18:30) διεκδικώντας την πρώτη κούπα της νέας χρόνιας, αυτή του Λιγκ Καπ. Νοκ άουτ αναμέτρηση, που σε περίπτωση ισοπαλίας στο ενενηντάλεπτο, θα έχει στη συνέχεια έξτρα χρόνο κι αν χρειαστεί, τη διαδικασία των πέναλτι.

* Οι δύο ομάδες έχουν ξαναβρεθεί αντιμέτωπες διεκδικώντας το ίδιο τρόπαιο, στις 27 Φεβρουαρίου του 2005! Ακριβώς 17 χρόνια αργότερα μετά την πρώτη τους μάχη, που είχε βρει νικήτρια στην παράταση (3-2) την Τσέλσι μετά το ισόπαλο 1-1 της κανονικής διάρκειας.

* Το 2012 είχαν βρεθεί επίσης σε τελικό στο Γουέμπλεϊ, αυτή τη φορά για το Κύπελλο, με την Τσέλσι και πάλι να επικρατεί με σκορ 2-1.

Φεύγει ο αναμορφωτής της

Στην Τσέλσι αυτή την περίοδο επικρατεί αναβρασμός, καθώς λόγω της εμπόλεμης κατάστασης, άπαντες έχουν ξεσηκωθεί εναντίον του Ρομάν Αμπράμοβιτς, λόγω των στενών φιλικών σχέσεων που έχει ο ισχυρός άνδρας των πρωταθλητών Ευρώπης με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον Ρώσο μεγιστάνα να σκοπεύει να απεμπλακεί από τη διοίκηση των «μπλε».

(Περιττό να αναφέρουμε ότι γράφουμε σήμερα για την συμμετοχή της Τσέλσι σε έναν τελικό Λιγκ Καπ, είναι μέχρι τον Μάιο ακόμα η εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ευρώπης και η τελευταία πρωταθλήτρια Κόσμου, μόνο και μόνο επειδή πριν σχεδόν 20 χρόνια… είχε το προνόμιο να αναλάβει τις τύχες της ο Αμπράμοβιτς…).

Στο πρωτάθλημα, πάντως, οι «μπλε», περισσότερο νοιάζονται για να μη χάσουν το πλασάρισμά τους στην πρώτη τετράδα, δεδομένου ότι Γιουνάιτεντ και Αρσεναλ βρίσκονται στο κατόπι της ομάδας του Τούχελ.

«Εχεις Καντέ; Δεν έχεις πρόβλημα»…

Ο Γερμανός τεχνικός από τη μεριά του, διατηρεί θετική πρόσφατη παράδοση κόντρα στον ομοεθνή του Κλοπ, αφού στις τέσσερις τελευταίες αναμετρήσεις τους, δύο φορές επικράτησε ο προπονητής της Τσέλσι κι εμφανίστηκαν άλλες δύο ισοπαλίες.

Ο Τούχελ, μάλιστα, παραμονές του μεγάλου τελικού, φρόντισε να τονώσει το ηθικό των παικτών του, τονίζοντας ότι: «Αν στην ομάδα σου έχεις παίκτες με τη φυσιογνωμία του Καντέ και του Αθπιλικουέτα, δε σε νοιάζει ούτε σε ποιο γήπεδο αγωνίζεσαι, ούτε για ποιο τρόπαιο. Ξέρεις ότι έχεις τους κατάλληλους στο γήπεδο». Και πόσο δίκιο ο μάνατζερ της Τσέλσι…

«Κόντρα» παράδοση για τη Λίβερπουλ…

Η Λίβερπουλ, από τη δική της πλευρά, είναι η πολυνίκης ομάδα του θεσμού, με 8 κατακτήσεις μέχρι στιγμής, ενώ αυτή πρόκειται να είναι η 13η συμμετοχή της σε τελικό της διοργάνωσης, κάτι που αποτελεί απόδοση ρεκόρ.

Στους τελικούς, πάντως, δεν της… πάει το «Γουέμπλεϊ», καθώς σε πέντε ματς που πήγε στο Λονδίνο για να διεκδικήσει είτε τρόπαιο είτε πρόκριση (δεν αναφερόμαστε σε αγώνες πρωταθλήματος), σε όλες έφυγε με άδεια χέρια: 3 ισοπαλίες (στη συνέχεια έχασε σε όλες στα πέναλτι) και δύο ήττες.

Φτιάχνει κάτι υπέροχο ο Κλοπ

Οι “κόκκινοι” από τη μεριά τους πάνε τσιτωμένοι και με φόρα στην πρωτεύουσα, αφού προέρχονται από ένα φοβερό και τρομερό νικηφόρο σερί 9 αγώνων, κάνοντας επίδειξη δύναμης στο τελευταίο κόντρα στη Λιντς, την οποία και τσαλαπάτησαν με το ευρύ 6-0 στο «Ανφιλντ».

Ο Κλοπ έχει αυτή τη στιγμή στη διάθεσή του καλύτερο υλικό που είχε ποτέ, κατά τα χρόνια του στη Λίβερπουλ, και, όσο παράξενο κι αν ακούγεται, ίσως, αυτή τη χρονική περίοδο οι «κόκκινοι»  να είναι η πιο πλήρης ομάδα της αγγλικής Πρέμιερ Λιγκ. Σαλάχ, Μανέ, Ζότα, Ντίαζ και Φιρμίνο, δεν διαθέτουν άλλες ομάδες στο ρόστερ τους.

Ο Κλοπ δείχνει να χτίζει κάτι υπέροχο στο Μέρσεϊσαϊντ, και σήμερα θα ήταν μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να παρακολουθήσουμε πως οραματίζεται την ομάδα της επόμενης σεζόν ο τεχνικός της… Σίγουρα, οι αντίπαλες άμυνες δεν βιάζονται να «συναντηθούν» μαζί τους…

Η κούπα οδεύει προς Μέρσεϊσαϊντ

Στο διά ταύτα: η Τσέλσι αναμένεται να μην ξεκινήσει με ρίσκα. Προέρχεται και από το παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, έχει στο μυαλό της τη ρεβάνς του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Λιλ, και γενικότερα «χωλαίνει» σε κάποια διαστήματα των αγώνων της. Η Λίβερπουλ δείχνει να πηγαίνει με «σπασμένα να τα φρένα», απέναντί της όμως έχει τον κακό της δαίμονα κι όχι μια ομάδα της σειράς…

Θεωρούμε ότι στο τέλος της βραδιάς οι «Κόκκινοι» θα είναι αυτοί που θα πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τροπαίου και το συνδυαστικό στοίχημα X2+Goal σε αποδόσεις πλησίον του 2.40 δείχνει να έχει τύχη, όπως επίσης και το Χ2+Over 1.5 σε τιμές οριακά χαμηλότερες του διπλασιασμού.