Πορεία πρωταθλητισμού μ’ ένα «αλλά»

Πορεία πρωταθλητισμού μ’ ένα αλλά

Σερκλ Μπριζ – Ζούλτε Β. (23/01/22, 22:00)

 

Η αγωνιστική στο Βέλγιο ολοκληρώνεται το βράδυ μ’ ένα φλαμανδικό ντέρμπι. Ο λόγος για το Σερκλ Μπριζ – Ζούλτε. Μπορεί να μην είναι το πιο εμπορικό ζευγάρι, αλλά παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Η δεύτερη μάχεται ν’ απομακρυνθεί από τη θέση των πλέι άουτ. Η πρώτη προσπαθεί να πλησιάσει σ’ εκείνες των πλέι οφ. Πριν από τη διακοπή ήταν μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της χώρας. Κάνει πορεία πρωταθλητισμού μ’ ένα «αλλά» να τη χαρακτηρίζει.

Ο Άγιος Βασίλης ήρθε νωρίτερα

Η Σερκλ πήγαινε από το κακό στο χειρότερο τους πρώτους μήνες. Όλα έδειχναν πως θα πάλευε για την παραμονή της. Στα τέλη του Νοέμβρη η διοίκηση αποφάσισε ν’ αλλάξει προπονητή. Έφερε τον Ντόμινικ Ταλχάμερ, το όνομα του οποίου δεν έκανε «γκελ» στις τάξεις των οπαδών. Ο Αυστριακός όμως, αποδείχτηκε ο Άγιος Βασίλης με τα δώρα. Ανέλαβε στις 28 Νοεμβρίου κι έκτοτε, η ομάδα μεταμορφώθηκε. Στους έξι αγώνες που έδωσε υπό τις οδηγίες του σημείωσε πέντε νίκες. Έχασε μόνο από την πρωτοπόρο Ουνιόν Σεν Γκιλουάζ: 3-2 εκτός με αυτογκόλ στο 90’ κι ενώ είχε προηγηθεί 2-0.

Νικηφόρο ξεκίνημα, κακή εμφάνιση

Στον πρώτο της αγώνα στο 2022 συνέχισε το θετικό σερί της. Επικράτησε 2-0 εκτός της Έουπεν. Όμως, δεν έπαιξε καθόλου καλά. Η αντίπαλός της ήταν αποδεκατισμένη λόγω Covid. Κανονικά, ο αγώνας δεν θα έπρεπε να διεξαχθεί. Η ίδια βρήκε τα γκολ της στο τελευταίο τέταρτο. Όταν πι η Έουπεν είχε ξεμείνει από δυνάμεις.

Οι δεύτερες σκέψεις

Το ότι δεν έπαιξε καλά εναντίον της Έουπεν, ίσως ήταν τυχαίο. Ίσως κι όχι! Όσο κι αν παίζει καλά, δεν έγινε ξαφνικά υπερομάδα. Ούτε το ρόστερ της είναι τέτοιο που της επιτρέπει να πηγαίνει «τρένο». Κάποια στιγμή εκ των πραγμάτων θα έρθει και η κάμψη.

Κοντεύει ένα μηνά

Η Ζούλτε πήγε στη διακοπή με δύο σερί νίκες: 3-2 εντός τη Μαλίν, 1-0 εκτός τη Σταντάρ. Έτσι, πήρε σημαντική βαθμολογική ανάσα. Ωστόσο, κοντεύει να συμπληρώσει μήνα χωρίς παιχνίδι. Τελευταία φορά έπαιξε στις 26 Δεκεμβρίου. Στις αρχές Ιανουαρίου την επισκέφτηκε ο Covid. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε οχτώ θετικά κρούσματα. Έτσι, αναβλήθηκε το παιχνίδι της με την Οστάνδη. Τα προβλήματα ξεπεράστηκαν. Σήμερα, λείπουν μόνο οι δύο γνωστοί τραυματίες της. Βεβαίως, ερώτημα παραμένει το σε ποια κατάσταση βρίσκονται αυτοί που ταλαιπωρήθηκαν.

Πορεία πρωταθλητισμού μ’ ένα «αλλά»

Η Σερκλ πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Υπάρχει όμως κι αυτό το «αλλά», που αφορά στην ποιότητα του ρόστερ της. Αυτή δεν επιτρέπει με τίποτα το να δίνεται σε τιμές γύρω στο «1,50». Δεν δικαιολογούνται τέτοιες αποδόσεις για μία ομάδα που ως και δύο μήνες πριν ήταν προτελευταία.

 

Το ποντάρισμα στη Σερκλ δεν έχει αξία. Αντιθέτως, πληρώνει πολύ καλά το μεγάλο «αμφίσκορο». Αυτό εξάλλου, έχει παράδοση στο συγκεκριμένο ζευγάρι. Στο «2,10» το GG & Over 2,5.