Παραμονεύει έκπληξη στο Λιγκ Τρόφι

Χάρτλπουλ – Ρόδεραμ (9/3/2022, 21:45), Λιγκ Τρόφι Αγγλίας

Νοκ άουτ ημιτελικός για το Λιγκ Τρόφι, μια διοργάνωση στην οποία μετέχουν σύλλογοι από τις Λιγκ1 και Λιγκ2, συν ορισμένες U21 των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ.

Σε περίπτωση ισοπαλίας στο ενενηντάλεπτο, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι, δεν υπάρχει ημίωρη παράταση.

O «φονέας» των… γιγάντων

Η γηπεδούχος Χάρτλπουλ μέχρι στιγμής τα πηγαίνει περίφημα στη διοργάνωση. Η ομάδα της Λιγκ2 προκρίθηκε από όμιλο με Μόρκαμ (Λιγκ1), Σέφιλντ Γουένστντεϊ (Λιγκ1) και U21 της Εβερτον, ενώ στη συνέχεια απέκλεισε Μπόλτον και Τσάρλτον (σύλλογοι που επίσης αγωνίζονται στη Λιγκ1).

Στο πρωτάθλημα είναι άνετη, καθώς μετά και το σπουδαίο διπλό επί της Χάρογκεϊτ (2-1 με ανατροπή), έφτασε τους 47 βαθμούς και στη συνέχεια μπορεί να είναι πιο άνετη, αφού πλέον δεν κινδυνεύει.

Όχι ότι προλαβαίνει τα μπαράζ ανόδου, αλλά σίγουρα θα παίζει με λιγότερο άγχος. Σπουδαία δουλειά από τον 43χρονο Γκρέιαμ Λι που βρίσκεται στον πάγκο της από τον Δεκέμβριο του 2021.

Κάνουν… νερά οι «μυλωνάδες»

Η Ρόδεραμ συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα στη Λιγκ1, αφού βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα με 76 βαθμούς, έχοντας όμως δύο ματς περισσότερα από την Γουίγκαν που την ακολουθεί με 72 πόντους!

Χαμός για τον τίτλο στην κατηγορία, αλλά οι μυλωνάδες το τελευταίο διάστημα… δεν μας τα λένε και πολύ καλά, αφού στα πέντε τελευταία πρωταθλήματος έχουν πετύχει μόλις δύο νίκες, ενώ στο πιο πρόσφατο την πάτησαν στην έδρα τους, χάνοντας από τους μαχητικούς Ντονς με σκορ 2-1 (κι επίσης με ανατροπή).

Στον τελευταίο προημιτελικό του Λιγκ Τρόφι, μάλιστα, η ομάδα του Πολ Γουόρν χρειάστηκε τα πέναλτι για να προκριθεί εις βάρος της Κέμπριτζ (13η στη βαθμολογία της Λιγκ1)!

Οι αποδόσεις μπερδεύουν

Οι αποδόσεις αδικούν κατάφορα την Χάρτλπουλ και την μέχρι τώρα πορεία της στη διοργάνωση, αφού δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση ο τόσο μεγάλος φαβοριτισμός της Ρόδεραμ. Συν τοις άλλοις, μπορούν και να μπερδέψουν, αν κάποιος μείνει απλά στη διαφορά κατηγορίας και δεν δώσει βάση στα μέχρι τώρα κατορθώματα της γηπεδούχου.

Μυρίζει έκπληξη στο «Βικτόρια Παρκ» με τη διπλή ευκαιρία Χ1 σε αποδόσεις αρκετά μεγαλύτερες του διπλασιασμού, να δείχνει πως αποτελεί μια από τις «ευκαιρίες» της ημέρας.