Ντεμπούτο κόντρα στην πρώην

Αγιακούτσο – Σπορτ Μπόις (10/03/2022, 02:30), Κόπα Σουνταμερικάνα

Η Αγιακούτσο υποδέχεται τη Σπόρτ Μπόις στην πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων για τον προκριματικό γύρο του Σουνταμερικάνα.

Πρεμιέρα για Φιόρι

Ο ένας εκ των 16 «εμφυλίων» του προκριματικού γύρου του Σουνταμερικάνα κρύβει αρκετές ιδιαιτερότητες.

Καταρχάς, η Αγιακούτσο υποδέχεται τη Σπορτ Μπόις στο ουδέτερο «Χουανκάγιο» και όχι στη φυσική της έδρα. Μάλιστα, το ματς θα διεξαχθεί σε υψόμετρο 3.260 μέτρων, κάτι που πάντα παίζει το ρόλο του.

Να σημειωθεί ότι οι «γκασιφέρος» έρχονται από πολύ σκληρή ήττα στο εγχώριο πρωτάθλημα, καθώς έχασαν 3-1 στην έδρας της Σιενσιάνο Κούσκο την Παρασκευή, σε μια αναμέτρηση που βρέθηκε πίσω στο 71’, απάντησε στο 82’, αλλά δέχθηκε 2 γκολ στις καθυστερήσεις (92’ πέναλτι, 96’).

Επίσης, αυτή είναι η πρώτη παρουσία της Αγιακούτσο στο Σουνταμερικάνα μετά από 8 χρόνια.

Από ‘κει και πέρα, οι φιλοξενούμενοι έχουν νέο προπονητή τον Βάλτερ Φιόρι. Ο 61χρονος τεχνικός θα κάνει ντεμπούτο στον πάγκο των «ροσάδος» κι ενώ αντικαθιστά τον Μάντσο.

Η πρεμιέρα του Φιόρι πάντως θα γίνει κόντρα στην πρώην ομάδα του, αφού μέχρι τον Νοέμβριο του 2021 εργαζόταν στην Αγιακούτσο!

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Σπορτ Μπόις θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στον θεσμό του Σουνταμερικάνα και επιστρέφει σε διεθνή διοργάνωση μετά από 21 χρόνια.

Με νέο προπονητή οι φιλοξενούμενοι, κάτι που θα τους «ευεργετήσει» σε πρώτη φάση. Η διπλή ευκαιρία (Χ2) σε απόδοση 2,32.