Νιούπορτ: “Φονέας” των γιγάντων

Νιούπορτ: Ο... φονέας των γιγάντων

Η Νιούπορτ είναι μια ομάδα της Ουαλίας, που πραγματοποιεί αρκετά καλή πορεία στην Λιγκ 2 της Αγγλίας. Είναι 2η στη βαθμολογία, μετά από 20 ματς, ενώ στην έδρα της παραμένει αρκετά ισχυρή με απολογισμό 7-1-1. Αλλά δεν είναι η πορεία της στην Λιγκ 2 που μας ενδιαφέρει σήμερα… Η Νιούπορτ είναι κατ΄ εξοχήν ομάδα Κυπέλλου και τα τελευταία χρόνια, τέτοια εποχή, πρωταγωνιστεί σε μερικές εντυπωσιακές εκπλήξεις.

Φονέας” των γιγάντων

Στις 6 Ιανουαρίου 2019, η Νιούπορτ υποδέχτηκε την Λέστερ, για τον 3ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας. Κυριακή βράδυ το ματς, τελικό αποτέλεσμα 2-1 και αποκλεισμός της Λέστερ. Στον επόμενο γύρο απέκλεισε τη Μίντλεσμπρο (2-0 εντός, 1-1 στο πρώτο ματς εκτός) κι έτσι έφθασε στους «16», όπου αποκλείστηκε από τη Σίτι του Γκουαρδιόλα. Ένα χρόνο νωρίτερα, στις 7 Ιανουαρίου 2017 (Κυριακή πάλι) η Νιούπορτ υποδέχεται τη Λιντς, την οποία αποκλείει 2-1, με ανατροπή. Στον επόμενο γύρο υποδέχεται την Τότεναμ, με την οποία αναδεικνύεται ισόπαλη 1-1 και αποκλείεται στη ρεβάνς (0-2). Τον Σεπτέμβρη του 2020 φθάνει μέχρι τα προημιτελικά του Λιγκ Καπ, αποκλείοντας Γουότφορντ και Σουόνσι (μεταξύ άλλων). Εκεί φέρνει ισοπαλία 1-1 μες τη Νιούκαστλ και αποκλείεται στα πέναλτι.

Απόψε η Νιούπορτ υποδέχεται την Μπράιτον, η οποία δίνει μάχη για την παραμονή της στην Πρέμιερ και την Τετάρτη παίζει εκτός με την Μάντσεστερ Σίτι. Με βάση το παρελθόν των Ουαλλών στο Κύπελλο, ένα νέο ποδοσφαιρικό έπος δεν μοιάζει τόσο απίθανο όσο δείχνουν οι αποδόσεις…

Η επιλογή Νιούπορτ DNB προσφέρεται στο ελκυστικό 5,50 από το pamestoixima.gr