Κινδυνεύει το αήττητο

Σεντ Τζόνστον – Χαρτς (27/10/2021, 21:45) Σκωτία Πρέμιερ

Εμβόλιμη δράση απόψε στην Πρέμιερ Σκωτίας με τη διεξαγωγή της 11ης αγωνιστικής. Αρκετά τα ενδιαφέροντα ζευγάρια, ενώ δεν λείπουν περιπτώσεις όπου η έκπληξη φαίνεται να ελλοχεύει.

Ενόψει της τελευταίας στροφής του α’ γύρου η μόνη ομάδα που διατηρεί το αήττητο είναι η Χαρτς (5-5-0)! Ο σύλλογος από το Εδιμβούργο πλήρωσε ακριβά τον κορωνοϊό πρόπερσι, γνωρίζοντας τον υποβιβασμό σε μια σεζόν που δεν ολοκληρώθηκε κανονικά.

Πέρσι, ωστόσο, επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στην Τσάμπιονσιπ και με την κατάκτηση του τίτλου επέστρεψε στα σαλόνια. Έχοντας «χτίσει» ένα δυνατό σύνολο και διατηρώντας τον Ρόμπι Νίλσον στον πάγκο, τα πάει περίφημα και φέτος. Στην πρεμιέρα, μάλιστα, κέρδισε τη Σέλτικ (2-1) και στα μέσα Οκτωβρίου απέσπασε το 1-1 από την πρωταθλήτρια Ρέιντζερς.

Την προηγούμενη αγωνιστική, πάντως, υπέπεσε σε «γκέλα» με το 1-1 κόντρα στην Νταντί. Υπάρχει, βέβαια, η δικαιολογία των χαμένων ευκαιριών (δύο δοκάρια), όμως το αποτέλεσμα επηρέασε λίγο τη ψυχολογία της.

Παράδοση για… κλάματα

Το συγκεκριμένο γεγονός ίσως παίξει ρόλο στην επίσκεψη στο Περθ, ειδικά από τη στιγμή που η παράδοση είναι αρνητική. Στις τελευταίες 13 επισκέψεις στο άντρο της Σεντ Τζόνστον, άλλωστε, αγνοεί τη νίκη (0-6-7, οι 3/4 πιο πρόσφατες χωρίς νικητή).

Σαν να μην έφτανε αυτό, θα αγωνιστεί και πάλι χωρίς να έχει στον πάγκο τον Νίλσον, ο οποίος είναι τιμωρημένος. Ο 41χρονος προπονητής θα εκτίσει τη 2η αγωνιστική της ποινής του και θα παρακολουθήσει το ματς από τις εξέδρες. Αμφίβολος δίνεται, επίσης, ο πρώτος σκόρερ Μπόις (ε,10/6), αν και άπαντες ελπίζουν να καταφέρει να δώσει «το παρών».

Η Σεντ Τζόνστον, από την πλευρά της, δεν διάγει φέτος την καλύτερη περίοδο. Ειδικά, μετά την εκπληκτική περσινή σεζόν (κατάκτηση Κυπέλλου και Λιγκ Καπ) η διαφορά είναι μεγάλη. Αιτία οι αυξημένες υποχρεώσεις, αφού συμμετείχε στην Ευρώπη, αλλά και η πώληση κάποιων βασικών στελεχών.

Παρά τον φτωχό απολογισμό τους (2-3-5), ωστόσο, οι «Άγιοι» δεν αποτελούν αμελητέα ποσότητα. Θέλουν, μάλιστα, απόψε να βγάλουν αντίδραση για την κακή εμφάνιση που προηγήθηκε στο «Σέλτικ Παρκ» (2-0).

Βάσει αποδόσεων και παράδοσης δείχνει να αξίζει η κόντρα του φαβορί. Ο συνδυασμός «1Χ+Over 0,5» προσφέρεται σε τιμές κοντά στον διπλασιασμό.